Binnenafwerking kunstof kozijnen door stucadoor

Vins

  • #1
In mijn woning zijn onlangs nieuwe kunststof kozijnen geplaatst. Deze zijn geplaatst op kunststof stelprofielen. Deze kunststof profielen zijn nu aan de binnenzijde nog zichtbaar. Normaal gesproken werken ze dit af met kunststof profieltjes, maar omdat de muren in mijn huis toch nog gestuced moeten worden heeft de verkoper van de kozijnen geadviseerd om de stelprofielen van de kozijnen door de stucadoor te laten afwerken, omdat dit het mooiste resultaat geeft. Volgens hem was het een kwestie van een stukje gaas over het stelprofiel en er zou overheen gestuced kunnen worden.

Nu heb ik inmiddels 2 stucadoors op bezoek gehad om offerte te laten maken, maar beide gaven aan dat het aanbrengen van alleen een gaasje geen solide resultaat zou geven. Ook hadden ze niet echt een kant en klare oplossing hoe er wel goed overheen gestuced kon worden.

Mijn vraag is dus: hoe kan er over de kunststof stelprofielen heen gestuced worden?De donkergrijze rand op de foto is het stelprofiel.
 

Fiesiekus

  • #2
Ik heb iets dergelijks bij de hand gehad met nieuwe houten kozijnen. I.o.m. de stuca heb ik houten latjes op de kozijnen gespijkerd , waarna de stuca daar tegenaan stucte.

Na het weghalen kon ik het kozijn strak schilderen.

Ik weet niet of jij latjes erop kunt spijkeren, maar ik geloof de stuca's wel dat je er niet over heen kunt stucen. Misschien afplakken en na stucken tape weghalen en afwerken met de bedoelde kunststof profieltjes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu