Kruipruimte uitgraven - ventilatie niet goed

bsakkers

 • #1
Hallo allemaal, hoop dat jullie me wat verder kunnen helpen.
Onlangs een bestaand huis betrokken, uit de jaren 70, overal degelijke dikke betonnen muren en zo ook de vloer van de begane grond.
Deze wil ik laten bekleden met PVC, daarvoor moet eerst de grond ge-egaliseerd worden, maar... de vloerenlegger geeft aan dat bij mij meting mijn vloer op plekken te nat is...
Ben al 2 maanden aan het stoken en het wordt niet minder. Daarom ook onder mijnvloer gekeken in de kruipruimte.. Deze is droog maar... het zand ligt er vrij hoog op sommige plekken... nu denk ik dat daardoor de ventilatie niet goed is en daarom de vloer niet droger gaat worden..

Nu zoek ik iemand die deze kruipruimte op sommige plekken kan uitgraven ik zoek me rot op internet maar kan er niets voor vinden... De oplossingen die ik wel tegenkom zijn de inzet van afzuigwagens maar dat vind ik meteen wel weer een hoge prijs... kortom op zoek naar handjes.

Iemand een idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het kan ook wezen dat een riolering lekt in de grond.

  Anders met eigen handjes uit graven scheelt kosten.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Heeft de vloerenlegger ook aangegeven waar het te nat is? Dan kun je met een plattegrond in de kruipruimte gaan kijken of de te natte plekken overeen komen met de plekken waar het zand hoog ligt. Als dat totaal niet overeen komt zou ik eerst verder gaan zoeken of expertise inhuren voordat je met je schepje in de weer gaat. Wellicht zijn er hier nog mensen aanwezig die mijn theorie kunnen bevestigen of ontkrachten?
   
  • Like
  Waarderingen: bsakkers

  bsakkers

  • #4
  dat is wel een hele goede , die ga ik morgen eens proberen, ook ga ik kijken of de ventilatieroosters aan de binnenkant open liggen...
   

  Jackd

  • #5
  Om hoeveel zand zou het ongeveer gaan?
  Vaak meer dan je denkt..

  In de winter vind je misschien een grote hovenier die een paar mensen heeft die weinig te doen hebben tijdens een regenachtige of vorst periode.
  Maar een zandzuiger is al snel goedkoper als de toegang tot de kruipruimte niet heel makkelijk is.
  Heb je geen buurjongens die wat bij willen verdienen?

  Zolang het zand niet bijna tegen de vloer aanligt, zal de invloed klein zijn, zolang de ventilatie maar goed is. Als het vocht via de fundering gaat, dan kan het iets invloed hebben.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu