Kruipgat dicht maken hoe?

Edwin88

  • #1
Beste klussers

Ik heb al veel advies verkregen op dit forum door mee te lezen, maar nu zit ik toch echt met iets wat ik niet zo 123 kan vinden.

Ik ben bezig met het verbouwen van een net gekocht huis, en vanwege de plaatsing van een nieuwe keuken moet de huidige indeling op de schop. In de achtergevel komt een nieuwe dubbele openslaande deur en word de huidige keukendeur dichtgemetseld en vervangen door een breed raam. De kruipluik ingang zit echter onder die dicht te metselen deur, waar straks een keuken overheen geplaatst word.

We hebben in de trapkast een nieuw kruipluik laten zagen, welke op een handigere plek zit, dus dit gat kan echt dicht.

De vloer is een 'broodjes' vloer, met van die donkere zwarte broodjes tussen betonnen liggers. Hier boven op lag nog een zand-cement vloer en daarop 2 tegellagen, maar deze zijn inmiddels al verwijderd.



De vloer word volgende week afgerond met vloerverwarming met daar overheen Anhydriet (6cm), maar dit gat moet dus voor die tijd nog dicht. Op dit deel van de vloer (onder nieuwe keukenkastje) komt geen vloerverwarming.

Ik twijfel nu tussen:
- een hardhouten multiplex plaat wit grondverfen en er simpelweg overheen leggen en afdichten met snelcement/pur schuim zodat de anhydriet er simpelweg overheen kan.
- een (hard)houten multiplex plaat aan de onderkant monteren met schroeven (vanuit de kruipruimte), de randjes dicht purren, en vervolgens in de zijkanten wat gaten boren waar stalen pinnen in kunnen. Vervolgens deze 'bak' dicht storten met Beton of iets waardoor het geheel weer stevig word. Het onderste houten plaatje is dan enkel nuttig tijdens het storten, maar deze laat ik dan wel zitten

Door deze opening moet alleen nog de waterleiding doorgevoerd worden, deze kunststof leiding is laatst aangelegd maar de afknel-unit is te dik om door een normaal gat te steken. De buis is ongeveer 22 mm maar de afsluiting is ongeveer 3-4 cm nu en kan ik dus niet door de vloer boren (zoals ik met electra wel heb gedaan, zoals daar achter te zien is).

Zijn er nog andere opties die ik kan overwegen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Probeer een paar van die broodjes te krijgen om de constructie zo te maken zoals de rest.
Hout gaat werken.
Broodjes leggen gaat ook sneller dan een houten plaat goed bevestigen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Is de vloer geisoleerd?
 

Edwin88

  • #4
Nee, dit deel van de vloer is niet geïsoleerd. De vloerverwarming en de Anhydriet dekvloer komen echter wel op een dunne isolatielaag (word geinstalleerd door verwarmingsmannetjes). Verder is straks het grootste deel van de vloer schuimbeton, alleen de keuken is dan nog op broodjesvloer.

Hier word het wellicht wat duidelijker. Inmiddels is het schuimbeton gestort tot aan de verhoging van de keuken.



De deur die je dus nu ziet word dus ook dichtgemetseld. De keuken komt in U vorm met de opening richting de kamer.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dichtstorten met beton is niet zoveel werk. Een houten plaat en anhydriet erop is geen oplossing die lang meegaat.
 

Edwin88

  • #6
Ik heb even gesproken met de mannen die het Anhydriet komen storten komende week, en die raadden aan een houten plaat aan de onderkant te bevestigen en dan de rest van het gat op te vullen met PUR.

Nu ben ik daar aardig skeptisch over, maar aangezien hun al jarenlang vloeren storten (bekende vloer-renovatie bedrijf) zullen ze het ook wel weten.

Wat denken jullie van hun suggestie?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Dat is prutswerk.
Plaat eronder, wapeningsnet erop op blokjes en dichtstorten met beton.
 

Edwin88

  • #8
Duidelijk, ik ga dus gewoon een paar zakjes betonmix halen en wat wapening. Bedankt voor alle feedback!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu