Kroonband

Ik kom op veel plaatsen kroonband tegen als mogelijke afdichting (z.g. droog beglazen) in plaats van celband plus kit. Lijkt mij erg handig maar kan weinig vinden over ervaringen mbt het gebruik hiervan. Geeft de indruk dat de meeste mensen deze werkwijze niet toepassen. Weet iemand hoe dit zit? Zijn er nadelen die goed zijn om te weten?
 
Even van een website geplukt:
Het is speciaal ontwikkeld voor droogbeglazing systemen (beglazen zonder kit) en fabrieksbeglazing van geïsoleerde glaseenheden.

Ik denk dat voor "in het werk beglazen" celband en kit de beste resultaten geeft mbt luchtdichtheid en waterdichtheid. Het lijkt me nogal gecompliceerd om alle hoeken 100% goed dicht te krijgen.
 
Ik kwam deze instructie tegen:

Wanneer glas geplaatst wordt met gebruikmaking van EPDM-band/Kroonband dienen de volgende plaatsingsvoorschriften te worden toegepast. Vooraf zal eerst gekeken dienen te worden of de constructie de vereiste drukopbouw kan garanderen van 25% van het band. De kwaliteit van de wind- en waterdichtheid zowel binnen als buiten is afhankelijk van de afdichtingsdruk.

Als toe te passen materialen komen EPDM band, CR rubber en siliconen rubber in de hardheid van 50 tot 80 Shore A in aanmerking. Bij samen- drukken in de voeg moet de afdichtingsdruk groter zijn dan 500 N/m en kleiner dan 1500 N/m. Na verloop van tijd zal de druk van het rubber afnemen, na een jaar dient de druk nog minimaal 500 N/m te zijn. Indien deze druk onvoldoende wordt, dienen de rubbers te worden vervangen, danwel opnieuw onder druk te worden geplaatst.

De leverancier van het EPDM-band/Kroonband gaat er van uit dat het band kan worden toegepast bij een ruitoppervlak tot maximaal 11⁄2 m2 bij plaatsing in een horizontale stand.

Bij de montage plakt men de band gelijk met de dagkant van de sponning. De horizontale delen worden eerst gemonteerd en lopen door tot aan de stijlen. Vervolgens worden de verticale banden tussen de horizontale banden aangebracht, deze kunnen in de hoeken worden gedicht door het aanbrengen van een druppel siliconenkit. De ruit wordt geplaatst en onder druk aangebracht zodat door de drukopbouw het EPDM-band/ Kroonband gecomprimeerd wordt met 25%.
 
Is verkrijgbaar in 2 kleuren en niet overschilderbaar.
Bij figuurglas is het goed toepasbaar.
 
Dank voor de reacties. Fijn dat u de moeite hiervoor neemt. Echter, info van het web halen lukt mij ook. Ik zou graag weten of er ervaringen zijn met het gebruik, en wat de eventuele nadelen zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan