Kromme klep

Renault

  • #1
Hee,

ik heb weer een kast gemaakt en dit keer een met een klep (1500mm lang). Echter de klep moest een MDF look krijgen maar mocht niet krom trekken. Dus heb ik voor 18mm triplex gekozen omdat dit steviger is en minder snel krom trekt, naja dat dacht ik.

De klep is dus wel krom getrokken. Ik denk dat het gekomen is toen ik hem ben gaan plamuren (voor de MDF look) Toen zag ik dat hij krom ging, maar ik hoopte/ dacht dat als ik de pianoscharnier aan de onder kan erop deed dat hij wel recht trok.
Dit is ook niet het geval nou heb ik van die magneten gedaan en dan trekt hij wel recht maar moeizaam en ook niet perfect recht ook als je hem maar aantikt schiet hij weer los, foto's ter verduidelijking;

klep 'open'


klep dicht

Wat zou ik nu doen en hoe krijg ik de plank recht? Als dat überhaupt wel te doen is? Of zou ik nou voor een MDF plank gaan? Maar dan trekt deze krom lijkt mij?
Of is het de enige optie er 2 kleppen van maken beiden van 750mm?

Ik zou graag willen weten wat jullie hadden gedaan :cool:
 

T2doka

  • #2
Ik zou mdf gebruiken, wel langs beide zijden gelijk aantal verf of laklagen geven. Anders trekt mdf ook krom.

Welke multiplex heb je gebruikt? Want sommige goedkopere(maar die platen zijn toch nog duur)multiplex trekken toch krom of van scheluw.
Berken multiplex zal dit probleem volgens mij niet hebben, maar die platen kosten dan ook weer veel.
 

Renault

  • #3
Ik meen dat het meranti multiplex heet, maar zou jij er 1 of 2 kleppen van maken?

Edit; ik had deze plank ook aan beide kanten plamuur en evenveel grond- en laklagen gebruikt voor het kromtrekken :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu