Krimpscheuren?

Diyklusser

  • #1
Hoi!
Ik ga de wanden op mijn slaapkamers zelf leemstucen. Ik ben momenteel met het voorbereidende werk bezig en heb een loszittende gipsstuclaag weggehaald. Het oude stucwerk zat los rondom een scheur in een bovenhoek van de muur, waardoor ik vermoed dat het een krimpscheur is. Je voelt tocht als je je hand voor de muur houdt. Het is een muur naar buiten toe, maar buiten zie je niks geks. Is dit inderdaad een krimpscheur?

Aangezien het wel een redelijk brede scheur is, leek het me slim om jullie om bevestiging en tips te vragen. Mijn huidige plan is om dit met gips en gaas te vullen, dat te laten drogen en er dan nog leemstuc (2cm) en gaas over te doen. Komt de scheur dan weer terug? Is een kit beter? Of nog een ander idee? Zou zonde zijn als ik binnen no time weer een dikke scheur in m’n muur heb.

Bedankt!!

IMG_0406.jpeg IMG_0405.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zit een verticale voeg, de stenen zitten niet goed vertand. Mogelijk heeft er ooit een raam oid gezeten. Er zal wel een risico blijven dat de scheur terugkomt, maar het is geen probleem dit met gaas en stuc dicht te zetten.
 

Hharbers

  • #3
herkenbaar, toevallig huis uit jaren 60-70?

Metselwerk in mijn huis ziet er ook zo uit
Slordig metselwerk en vervolgens met specie bezet.
ik denk dat dat de vlug vlug bouwwijze was uit de woningnood in die periode

Zolang behang er op zat bleef alles wel hangen en zag je geen scheuren. Toen ik boel kaal gng maken kwam ik overal van zulke stukken tegen die slordig vertand waren of specie verbrand was waardoor stenen los zaten .

Slechtste stukken heb ik kaal gemaakt, metselwerk goed nat gemaakt en voegen gevuld met specie. Stucadoor heeft boel daarna boel strak gezte en geen scheur is terug gekomen
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
7
13
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu