Krachtstroom aansluiten - heb ik geen stomme dingen gedaan?

Jan78

 • #1
Hallo,

Binnenkort komt er een nieuwe keuken en daar komt een inductiekookplaat in van 11kw. Omdat er ook nog zonnepanelen bij moeten komen heb ik maar een extra kast bijgeplaatst met een 4p aardlek van 40A en krachtgroep van 16A, maar nog niet aangesloten (zie foto).Nu wil ik de krachtgroep gaan aansluiten en daarom heb ik twee vraagjes:
1. Heb ik geen stomme dingen gedaan? :D
2. Kan ik de L1 van het aansluitblok in de linkerkast gewoon doorverbinden met de L1 van het aansluitblok van de rechterkast? En idem met L2, L3 en N? Of hoort dit op een andere manier gebeuren?

Groet,
Jan
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sxnder

  Specialist Elektra
  • #2
  1. Moeilijk te beoordelen zo. Hoe zit het met die leidingen rechts onder op de foto? Misschien kun je een foto van iets verder weg plaatsen?
  2. In principe wel. gebruik 6mm2 draad hiervoor. Aard aansluiting ontbreekt ook nog zo te zien?
   

  Jan78

  • #3


  De leidingen rechts zijn voor UTP en telefoonkabels. Die lopen achter de groepenkast. Liever anders gedaan, maar er was geen ruimte meer.
  Pas is er een slimme meter geplaatst (en van 1x35A naar 3x25A). Hierdoor zat er ruimte tussen mijn meter en groepenkast. Daarom heb ik de linkergroepenkast ook naar beneden verplaatst. Kroonsteentjes zijn een tijdelijke oplossing: binnenkort wordt er verbouwd en worden er nieuwe draden getrokken en een stukje buis ertussen gezet en dan ziet het er weer netjes uit.

  Groet,
  Jan
   

  Sxnder

  Specialist Elektra
  • #4
  Ok, duidelijk zo. Aardrail al doorverbonden? Dan moet te verder goed komen toch?
   

  Jan78

  • #5
  Aardrail heb ik doorverbonden. Ik ben wat voorzichtiger geworden omdat er pas de stoppen van twee fases gesprongen zijn. Zonder dat ik precies snapte hoe het kwam.

  Bedankt voor het meekijken!

  Groet,
  Jan
   

  Ambidexterity

  • #6
  Kroonsteentjes......... :shock:

  [edit]
  "Kroonsteentjes zijn een tijdelijke oplossing"
  Las ik pas na het plaatsen van mijn reactie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu