Kraan in garage vorstvrij

Levi

 • #1
Ik heb het volgende probleem .In mijn garage zit een kraan gemonteerd met wasbak .helaas kan ik die binnen niet dicht zetten om hem af te laten voor de vorst.
De aansluiting zit in de muur achter mijn keuken ,zou dus de achterzijde van mijn keuken eruit moeten halen en leiding uitkappen.
Ik wil nu mijn leiding voorzien van warmtelint met isolatie zou dit voldoende zijn ,aangezien ik het gedeelte leiding dat door de geisoleerde spouw loopt niet kan voorzien van warmte lint. mijn garage heeft aan drie zijde spouwmuur met isolatie een seconial deur ,alleen heb ik nog geen dak isolatie . en er hangt geen verwarming in de garage.bij buiten temperatuur van -5 is het binnen +2 graag jullie advies (Warmtelint aanbrengen +leiding isolatie ) of toch keuken gedeeltelijk verwijderen leiding uitkappen en kraantje plaatsen .
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  als water in beweging is ken het niet bevriezen of het moet op de tocht staan.
  Ik adviseerde mensen wel eens als ze vaak last hadden dat de alles bevroor laat iets de kraan klein druppel straaltje heeft zodat niet bevriest.
  Na de winter ken je op zoek naar de afsluiter ken best zijn dat ie apart in meter put zit of een kelder als tussen afsluiter.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  als het niet gaat vriezen in de garage, is er geen probleem.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  Of je moet de vorst eruit stoken met bijvoorbeeld een elektrische werkplaatskachel. Die heb je tegenwoordig al voor een paar tientjes.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Klopt en als je die dan richting waterleiding zet, dan zal de leiding niet gaan bevriezen.
  Of het moet net zoals nu in Siberië -71 graden worden, dan moet je een grotere kachel kopen. :cool:
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu