Kraan aansluiten op Oude koperen pijp

Grandad

  • #1
Ik heb bij mijn zoon een nieuwe stortbak voor de WC geinstaleerd nu zit de aansluiting van de stortbak en die van de pijp met kraantje niet op gelijke hoogte.
nieuwe gaten boren is geen optie in verband met div leidingen die in de muur lopen. mijn vraag is kan ik de knelkoppeling van het kraantje losdraaien zodat ik de kraan een kwartslag kan draaien en weer vastdraaien zonder dat deze gaat lekken.
of tweede optie pijp stukje afzagen en nieuwe kraan er op wat moet ik dan doen om met knelkoppeling op deze oude pijp te maken ook nu weer zonder lekken daarna
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je kan rustig de knelkoppeling lossen en een kwartslag draaien en vastzetten zonder lekkage gevaar.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als het alleen om de knelkoppeling gaat die verdraaid moet worden, dan ben ik het met Frank geheel eens.

En anders geen (vaste) aansluiting met pijp meer maken, maar op de pijp die het water aanvoert een stopkraantje (eventueel met knelkoppeling) monteren.

Een vervolgens een verbinding maken met een daarvoor bedoelde flexibele slang. Als ik me niet vergis aan de ene kant 1/2 inch, aan de andere kant de aansluitmaat van het stopkraantje.

Alternatief is het stopkraantje op de spoelbak (zoals het nu waarschijnlijk zit) en op de pijp een 'puntstuk' met knelkoppeling. Op het puntstuk komt dan de ene kant van het slangetje, op het kraantje de andere kant.

Vraag eventueel bij de sanitairafdeling voor het juiste slangetje.

Dat werkt veel makkelijker dan proberen de vaste pijp exact bij de stortbak te laten uitkomen. En als er in de toekomst bog eens iets vervangen moet worden past het altijd.
 

Grandad

  • #4
Hartelijk dank voor de respons ga het morgen meteen proberen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu