Kozijn plaatsen in te grote opening

Barto74

  • #1
Ik wil een kozijn met tuindeuren (168 x 230) plaatsen in een opening van 173 x 260. Hoe kan ik het beste de resterende ruimte opvullen zodat ik een goeie bevestigingsbasis heb voor het kozijn en een goed geïsoleerde afdichting?
Aan de binnenkant wil ik afwerken met gips en dan stuccen. Aan de buitenzijde dacht ik aan afwerken met hout en dan aflakken samen met het kozijn. Maak ik een houten frame en dan opvullen met isolatie of is er een betere methode?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik heb het vermoeden dat men wel wil weten waar die gevel uit opgebouwd is, en een foto van binnen, buiten en het kozijn is ook helpend denk ik.
 

Sander 1972

  • #3
Heb je al bedacht hoe je die gaat vast zetten? Kun je 2 brede spauw laten kwijt
 

Barto74

  • #4
Haemmertime, je hebt gelijk. Foto’s ga ik maken. Het is een bakstenen gevel, oud huis, dus zonder spouw. Aan de binnenkant ben ik bezig met isoleren met pir+gips.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Opvullen met metselwerk is vaak een goede optie. Anders met hout. Laat de voorzetwand daar voorlangs lopen (aan de binnenkant) omdat hout slecht isoleert.

Afhankelijk van waar de deuren komen (hoe symmetrisch de gevel is) het nieuwe kozijn in het midden van de opening zetten en aan beide kanten evenveel opvullen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu