Kozijn inmetselen

De boez

  • #1
Op dit moment zijn we een uitbouw aan het metselen. In deze nieuwe uitbouw willen we gebruik maken van een schuifpui wat in de 'oudbouw' zit. Dit kozijn willen we daar laten zitten tot het moment dat de nieuwbouw (bijna) helemaal is afgewerkt.

We bouwen HSB. Kan ik de kozijnmaten opnemen (zoals ik nu in de bestaande situatie kan zien), en deze afmetingen als uitsparing houden in de houten constructie? Concreet: het kozijn is 218 x 220. Als ik op de nieuwe plek deze afmetingen (of een centimetertje meer) reserveer voor dit kozijn, dan kan ik het er als laatste ' inschuiven'? (of moet ik werken met een stelkozijn?)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats even een foto van de schuifpui.

Ik heb zelf geen ervaring met plaatsen van schuifpuien, dus anderen kunnen je wellicht beter helpen. Ik zou een 10cm grotere opening houden en dit rondom opvullen. In een houten wand maak je toch alles wel passend. De bekleding kan je aanbrengen als de pui is verplaatst.
 

De boez

  • #3
De schuifpui is van hetzelfde model als de onderstaande.

Als ik voldoende ruimte overlaat moet de pui toch zo te verplaatsen zijn?

 

Millew

  • #4
Is het kozijn van hout of metaal?
Een houten kozijn heeft doorgaans dezelfde buitenafmetingen als nu zichtbaar zijn. Er zit aan de zijkanten nog wel een spouwlat maar die is er af te halen.
Zou wel i.i.g. rondom een paar mm speling nemen voor stelruimte.
 

De boez

  • #5
Het is een houten pui. Rondom hou ik voldoende ruimte over om het kozijn te stellen.

In principe komt dit toch overeen met een kozijn wat geplaatst wordt bij renovatie? Dan pak je toch ook gewoon de zichtbare afmetingen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu