Kosten urinesteen verwijderen ivm verstopping.

Deleted member 142644

 • #1
Goedemorgen ik heb steeds verstopping van mijn badkamer van 1ste verdieping nu zou dat kunnen komen door urine steen na de stand leiding . Is bekeken met camera. Ik heb pvc pijp en moet van buiten in de tuin worden gedaan. Dit betekent tuin open en dan aan de gang….dan zit er ongeveer 8 meter onder het huis en 20 meter naar de put in de straat. Nu gaat dit ongeveer €500 kosten kan dit kloppen.

alvast bedankt voor de reactie
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #2
We beoordelen hier geen prijzen, zie de forumregels. Ook kunnen we er sowieso niks over zeggen want zulke prijs is erg afhankelijk van de situatie. Wij kennen die niet.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #3
Zonder exact de situatie te kennen, ben ik van mening dat dat 500 Euro een zeer schappelijke prijs is. Want een jaar geleden moest hier in de voortuin de boel open om de riolering te vervangen en dat heeft heel wat meer gekost! Er zijn 2 man (van een lokaal rioleringsbedrijf) ruim een halve dag bezig geweest met graven. En uurtarieven voor reparatiewerk zijn bijzonder hoog tegenwoordig.

En dat betrof helemaal geen 20 meter pijp (de helft komt meer in de buurt), wel was het wat ingewikkelder met vertakkingen en zo...

Met zo'n bedrag mag je volgens mij helemaal niet mopperen. Heel wat anders dan bijv. hier beschreven.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #4
Je zou ook even kunnen berekenen wat je zelf kosten als je zoveel uren aan het werk bent geweest. :wink:
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #5
Hier was 2 man ruim 2uur werken in de kruipruimte en wat pvc stukken vervangen 360. Het zijn gewoon realistische prijzen. Voorrijden, uurloon inclusief alle belastingen en verzekeringen, afschrijvingen en een paar tientjes materiaal, het moet allemaal betaald worden.
 

Deleted member 142644

 • #6
Ok je leest zoveel rare verhalen van oplichting vandaar mijn vraag
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #7
Ik zou zeggen op een zaterdag de schop pakken, zelf een gat graven, huur een ontstoppingsapparaat en verwijder de ontstopping zelf.
Dan heb je geen uurloon kosten en alleen wat kosten voor huur en materiaal.
Kan het met een ontstoppingsveer dan ben je goed 35 euro per dag kwijt, heb je een wat zwaarder apparaat nodig dan heb je het over zo'n 165 euro per dag.
 

Deleted member 142644

 • #8
Er is nu gelukkig geen verstopping meer maar om probleem in de toekomst uit te sluiten is het advies urinesteen verwijderen….
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #9
Geen expert, mijn idee is dat je urinsteen never nooit uit je buizen gaat krijgen. Dat spul is snoeihart zit zo keivast.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #10
Soms als je er flink op tikt komt het los. Heb het laatst ergens geprobeerd, kalk en zouten van 40 jaar. Deel ging er uit deel niet. Wat er uit kwam zag er uit als een keiharde bruine plank van een meter bij 10 cm en een paar cm dik. Kwam er in 1 stuk uit. Zal vaak idd niet lukken. Uitspuiten zal vaak helemaal niet gaan.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #11
Urinesteen lost wel op met zoutzuur.
Maarja dat is niet goed voor het milieu om in het riool te gooien.
Ook is het tegenwoordig moeilijker te verkrijgen, omdat ze dat ook gebruiken om illegale drugs mee te maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu