Kosten nieuwe dakbedekking plat dak?

Storm

  • #1
Kan iemand mij een prijsindicatie geven voor het verwijderen van oude dakbedekking en het aanbrengen van nieuwe dakbedekking. Het betreft een plat dak met twee lichtkoepeltjes en twee schoorstenen. Het betreft een pand van begin 1900 (weet niet of dat evt. nog van belang is om te weten). Er zit nu een bitumen-dak op (noem je dat zo?). Dak is circa 6 x 14 meter.

De reden dat ik dit vraag is dat het dak zeer waarschijnlijk vervangen moet worden en de evt. koper de koop wil laten afhangen van o.a. deze kosten. Een offerte aanvragen is dus geen optie voor mij omdat ik zelf het dak niet meer zal gaan laten vervangen. Het betreft namelijk een huis uit een erfenis en het moet verkocht worden.

Sorry als het niet helemaal duidelijk is, ben blond en vrouwelijk!
 

MarcoDezicht

  • #2
Een offerte kan altijd want een offerte is niet bindend en dus zitten er geen verplichtingen aan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Beste Storm,

Je vraag betekent dat de beantwoorders van dit forum via door jou summier opgegeven specificaties min of meer taxatie moeten doen wat het gaat kosten om dat dak te herstellen. En dat zonder dat dak gezien te hebben.

Wat nu indien het koopcontract op basis daarvan gesloten is en blijkt dat de kosten véél hoger of juist véél lager uitvallen? Dan is één van de twee partijen gedupeerd, en zijn wij als beantwoorders dan verantwoordelijk?
Niet dus!

Doe nou verstandig, probeer niet voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten, en laat de kosten voor die renovatie door een vakman taxeren. Kost even wat, maar dan zijn beide partijen gerust gesteld en kan de koop op een normale manier zijn weg vinden!
 

Storm

  • #4
Ik geloof dat jullie niet helemaal het doel van mijn vraag begrijpen. Jammer dat er direct een , in mijn ogen, afkeurend antwoord op mijn vraag komt.

Ik wil graag een idee hebben voordat de koper een taxatie zal laten uitvoeren. Wellicht dat iemand hier pas zijn dak heeft laten vervangen en me een idee kon geven. Kennelijk niet. Sorry dat ik hier iets gevraagd heb. De koop zal zeker niet afhangen van een antwoord op deze site. Zo blond ben ik nou ook weer niet! Wees dus allemaal niet bang dat je ergens de verantwoordelijkheid voor zal gaan dragen, zeker jij niet Kees.

Ben wel wat teleurgesteld over de reactie van Kees. Marco, jij bedankt voor je tip, gewoon een normale reactie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Beste Storm,
Jammer dat je op deze manier reageert, Kees beantwoord in mijn ogen jouw vraag correct.
Wanneer je een vraag hebt met een bepaald doel moet je dat doel wel omschrijven, op dit forum heb ik nog geen helderziende aangetroffen.
Als je het antwoord afkeurend vindt geeft dat meer aan over jezelf dan over anderen, jammer.
Nu je doel bekend is denk ik dat je het advies van Marco het beste kunt volgen en de offerte aan de eventuele kopers bekendmaken, wat zij er mee doen is jouw zorg niet.

Veel succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu