Kosten Betegelen

Malo

 • #1
Hallo,

Ik heb een nieuw bouwhuis gekocht met de verplichting om de tegels en sanitair bij een aangewezen onderaannemer af te nemen. Nu krijg ik van de tegel zetter een offerte met naar mijn mening hoge kosten posten voor meerwerk(jaja ik weet ze buiten je uit voor meer werk).

In afwijking van de standaard heb ik:

een hangende toilet op de begane grond en in de badkamer ook een hangende toilet met daarnaast een wastafel die ook op het muurtje komt wat 20 cm van de muur "uitsteekt".

In plaats van grijze voegen neem ik voor de muur witte voegen.

Standaard wordt er tot 1,80 m betegeld en ten plaatste van de douche tot 2,10 m ik wil tot het plafond laten betegelen.Nu krijg ik hiervoor extra posten te weten:

prijzen en specificatie verwijderd

Ze zeggen dat ze hiervoor namelijk terug moeten komen, maar de Loodgieter komt ook al terug om het hangende toilet pot gedeelte te plaatsen. Echter de tegelzetter geeft aan dat ze eerst de muren betegelen dan pas de muurtjes voor de toileten worden geplaatst en de vloer gestort waarna de tegelzetter de extra muurtjes betegeld. Is dit een normale gang van werken? In mijn ogen kan ook alles in een keer betegeld worden nadat de loodgieter het inbouwreservoir heeft geplaatst en de aannemer de muurtjes heeft afgemaakt. Ik vind het ook al raar dat er verschil is in prijs ook al is het ene muurtje wat langer. De kosten voor het terug komen is dan toch niet anders. Echter hiervoor moest ik dan weer opletten dat er nu niet normaal doorbetegeld kan worden maar je nu zit met allemaal hoeken. Overigens zitten deze muurtjes ook weer in de oppervlakte waarvoor ik prijzen en specificatie verwijderd!

prijzen en specificatie verwijderd

Wit voegen is naar mijn mening alleen een andere kleur voeg middel en dat kost per zak van 5 kilo hooguit iets meer bij sommige merken zelfs niets laat zeggen dat je 2 zakken hooguit nodig hebt. dan heb je voor de totale ruimte hooguit de kosten post van prijs verwijderd extra maar niet per vierkante meter toch??

Voor prijzen en specificatie verwijderd. Is dit een normaal tarrief??

Is er iemand met ervaring hiermee, of iemand die iets kan vertellen over de kosten posten?

Wat kan ik überhaupt het beste doen aangezien ik niet naar een andere onderaannemer kan ik bij deze tegelzetter moet afnemen?

mark
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Uit onze forumregels:

  Kostprijzen voor een verbouwing, installatie of reparatie zijn zelden via een forum te geven. Daarom zullen de beantwoorders over het algemeen geen prijsopgaven doen. Eventuele offertes van derden zullen direct verwijderd worden. Een enkele keer zal een richtprijs van een onderdeel voor cv, witgoed of elektra genoemd kunnen worden, maar meer dan dat ook niet!

  Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Hetzelfde geldt voor door derden uitgevoerd werk van welke aard dan ook: vragen te maken hebbend met het niet goed uitgevoerd zijn ervan zullen direct gesloten worden.

  Slotje dus!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu