Kortsluiting wasmachine LG WD 14220FDN

Rijnberg

  • #1
Gisteravond 3 harde knallen vanaf de zolder en het bleek dat de wasmachine was gestopt. Er bleek ook een stop te zijn doorgeslagen. Ik riep eerst nog naar de kinderen boven 'wat zijn jullie aan het doen?' maar de wasmachine was de oorzaak. Aan het eind van het programma rook het al enigszins vreemd zegt mijn vrouw nu achteraf, alsof die al aan het doorbranden was. de stekker is er uit en de stop weer vervangen maar ik durf de stekker er nog niet opnieuw in te doen. de wasmachine is overigens het enige apparaat op die groep.
waar moet ik beginnen met de diagnose?

of gewoon een nieuwe bestellen? want echt blij zijn we met deze aanschaf alleen de eerste twee jaar geweest.

alvast dank voor de reacties.

Art
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou beginnen met het controleren van de bedrading, er kan bv. bij het centrifugeren een draad in de knel zijn gekomen of er is ergens een draad doorgesleten.
 

Rijnberg

  • #3
Ik heb de deksel eraf gehaald en op de print is duidelijk zichtbaar dat de zekering is doorgebrand, helemaal zwart. de zekering zit op de print gesoldeerd dus kan ik niet even loshalen en vervangen. bovendien is er natuurlijk een reden dat die is doorgebrand. er is verder niets bijzonders zichtbaar. Ik kan de achterplaat niet verwijderen om bij motor te komen; die schroeven zitten te vast. maar van bovenaf niets bijzonders te zien. Maar omdat er drie knallen aan vooraf gingen zou ik nog meer zwarte plekken verwachten. Hoe zit zo'n direct drive motor in elkaar? zouden daar wat spoelen kapot zijn gegaan?
 

Rusako

  • #4
Kijk eens naar de deur slot,dit al een keer of 2 mee gemaakt!Toen was deze ook stuk!
 

Rijnberg

  • #5
Wat moet ik daar zien dan? is niet meer dan een tijdschakelaar. en die werkte goed ook toen we de stekker er al uit hadden.
 

Rusako

  • #6
Deurslot wordt aan gestuurd wanneer U de wasmachine aanzet! zodat hij niet los gaat wanneer U wast. kijk of deze sluiting heeft gehad?(achter het manchet waar de haak v/d deur in valt.)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu