Kortsluiting oud appartement

Dimitri11

  • #1
Beste,

Net kortsluiting gehad in mijn appartement, tweede maal op jaar tijd. In de meterkast beneden bevindt zich een apart kastje met een paar zekeringen voor elk appartement (zie foto). Laatste keer dat dit gebeurde werd een zekering vervangen maar ben niet 100% zeker welke dit was (kan de hoofdzekering in het midden geweest zijn (16A) of die van 15A ernaast.

Waaraan kan ik bij zulke zekering zien dat ze gesprongen is(zijn oude penzekeringen geloof ik) en hoe ga ik best te werk als ik deze vervang?

Ik dacht dit te doen door ze één voor één uit te trekken , de nieuwe zekering te steken en de hoofdschakelaar (hendel) telkens terug op 1 te zetten?
Vorige keer was het al moeilijk om zulke oude zekering te bemachtigen, dus alle hulp is zeker welkom!

Alvast Bedankt!
PS Hendel bevindt zich rechts van het kastje (niet zichtbaar op foto)
dit is hoe ik alle zekeringen aangetroffen heb bij het openen van het kastje (ook hendel stond nog op 1)
IMG_20211218_003435.jpg
 

Dimitri11

  • #2
UPDATE
Boiler slaat helemaal niet meer aan na een kortsluiting in mijn appartement. Kortsluiting is ontstaan in de keuken, waarna alles plat lag. Alles, behalve het licht in de hall en de boiler. Echter begon het licht te flikkeren in de hall waarna die het ook begaf (rookgeur), samen met de boiler. Na het terug aan en uitzetten van de hoofdschakelaar beneden in mijn meterkast, had ik terug stroom behalve in de hall en de boiler. Heb gewoon een nieuwe lamp ingedraaid en daarmee was het opgelost, maar de boiler geeft nog steeds geen teken van leven. Misschien moet ik de zekering in boiler vervangen? Moet ik hierbij op iets specifieks letten? Alle hulp is welkom in deze koude dagen....
 

dennistd

  • #3
Ik zou in elk geval zo snel mogelijk een nieuwe groepenkast (laten) installeren, dit ding ziet eruit of ie z'n beste tijd minstens 50 jaar terug heeft gehad :-|
 
  • Like
Waarderingen: Freakie

Sander 1972

  • #4
Als ik u was zou ik er iemand bij halen, is het een huur appartement dan de verhuurder inschakelen
 
  • Like
Waarderingen: Henk E en Freakie

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #5
Welk land is dit?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu