Kortsluiting Circulatiepomp Whirlpool 9527

Blablax

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een storing in mijn Whirlpool 9527 afwasmachine. Laatste tijd meerdere keren de zekering (ouderwetse, dus niet de aardlek) gesprongen, wel al meerdere keren de frontplaat eraf gehaald, maar nergens water. Wat bleek, kortsluiting op de circulatie pomp. Stekker aansluiting ook beetje gesmolten. Mijn ervaring is dat motoren geen kortsluiting geven als ze stuk gaan. Begrijp ik dat er naast een motor ook nog een watersensor in de pomp zit? Iemand ervaring met een storing hierin?

Alvast bedankt voor de reakties!
 

Blablax

  • #2
Nog niet veel reakties, blijkt dat dit dus weinig voorkomt. Heeft iemand toevallig de exploded view - tekeningen van deze pomp?
 

Hans58

  • #3
Volgens mij heb ik hetzelfde probleem, maar dan met een vaatwasser Whirlpool ADG 9340. Zekering springt na circa 3 kwartier. Heb hem nog niet open gemaakt. Maand geleden de pomp open gehad vanwege een stukje glas in de pomp. Kan dat ermee te maken hebben?
 

Blablax

  • #4
Uiteindelijk is bij mij de (Whirlpool) monteur geweest. Omdat de vaatwasser in zijn 3de jaar zit, wordt een maximaal bedrag gerekend. Wat bleek: De connector van het verwarmingselement was gesmolten en maakte kortsluiting. Dit kwam omdat het verwarmingselement altijd aan bleef doordat het relais op het processor bord bleef hangen.
Nieuwe connector aangeknepen (die er later weer afviel, welke storing F3 veroorzaakte), processor bord vervangen (wat bij mijn Whirlpool koelkast ook al 3 keer gebeurt is :roll: )
En nu lijkt hij het weer te doen.
Als bij jou de kortsluiting na 3 kwartier komt, zal het waarschijnlijk ook met erwarmingselement te maken hebben. Het spoelen vooraf gebeurt volgens mij met koud water. Je zeepbakje zal ook al open zijn gegaan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu