Korte schroeven bij dubbel gips

Klusser007

 • #1
In een slaapkamer heb ik een nieuw plafond geplaatst. De regels zijn 18mm dik en 95mm breed (breed maar wel handig bij dubbel gips). De regels zitten op de balken geschroefd van de zolder vloer.

Haaks op het regelwerk (hoh 30cm) is de eerste laag gips (9,5mm) geplaatst. Elke plaat (60cm breed) is met 3 schroeven per regel bevestigt. De gebruikte schroeven zijn 45mm lang. Deze lengte gebruikt omdat ik dan bij de tweede laag gips (haaks op de eerste laag) dezelfde schroeven kan gebruiken. Bij het aanbrengen van de tweede laag begonnen met een nieuw doosje schroeven. Helaas kwam ik er wat laat achter dat dit schroeven waren met een lengte van 35mm. Ondanks dat op het doosje 45mm stond!

Dus de tweede laag gips zit met 35mm schroeven bevestigt, waarbij de schroef eerst door de eerste laag gipsplaat moet voordat het in de regel komt. De netto lengte in het regelwerk is circa 16 a 17 mm (dus net niet door regelwerk heen). De tweede laag gips is om circa 15 a a 20 cm geshroefd.

Is de lengte van de schroef voldoende? Het plafond wordt gestuct.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Bij die tussenstand zou ik me daar niet druk om maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu