Kopse naden in laminaatvloer niet perfect vlak

Daze

  • #1
Ben onlangs begonnen met het leggen van m'n eerste laminaatvloer, dus het is nog een beetje oefenen. Het is laminaat met een V-groef op alleen de lange zijde. Het valt me op dat na het leggen van het laminaat de kopse naden, waar de planken met de kopse kanten in elkaar geklikt zijn, héél lichtjes omhoog komen en dus niet perfect vlak zijn. Dit is niet bij alle naden het geval en het is echt zeer lichtjes en nauwelijks voelbaar en alleen zichtbaar als er strijklicht op valt.

Het laminaat is van het bekende merk dat begint met een Q dus zou kwalitatief goed moeten zijn. De manier van leggen welke ik hanteer is de door Q voorgeschreven manier, dus eerst de planken met de lange zijde in elkaar klikken en daarna de kopse kanten in elkaar tikken met een hamer en Q stootblok. Dit probeer ik zo voorzichtig mogelijk te doen (vast is vast) zodat er niets beschadigt. Ik dacht eerst dat het misschien zou komen omdat ik sommige planken toch iets te hard in elkaar heb getikt, maar kan het me eigenlijk nauwelijks voorstellen. Is het normaal dat deze kopse naden nooit perfect vlak zijn en of doe ik toch iets verkeerd?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Weet je zeker dat je het laminaat nu 100% haaks aan het leggen bent.
Muren van je woning staan niet altijd zo zuiver. Dus als je deze als maat gebruikt kan er werkelijks iets scheef gaan.
*wgb*
 

Daze

  • #3
Zover ik kan zien is het laminaat haaks gelegd. Heb intussen al een halve woonkamer gelegd dus als het niet haaks is dan zou ik intussen al wel in de problemen zijn gekomen neem ik aan, ook bij het in elkaar klikken van de lange zijden. Maar dit gaat perfect en aan de lange zijden sluit alles perfect aan zonder kieren.

Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet zo goed wat dit te maken zou kunnen hebben met het probleem dat ik beschreef, dat de naadjes aan de kopse kanten lichtjes omhoog komen. Misschien begrijp ik je verkeerd... :)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Met de digitale wereld is het mogelijk om nog eenvoudiger om je probleem te delen.
*wgb*
 

Daze

  • #5
:?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Hebt u het laminaat laten acclimatiseren ?
 

Daze

  • #7
Ja, ik heb het 48 uur laten acclimatiseren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Hebt u nog platen liggen kijk dan even of er meer zijn die een beetje bol staan, zou een fabrieksfout kunnen zijn.
 

Ivo1952

  • #9
Hey Daze,

Heb je dit probleem met de Quick Step Eligna ?
 

Daze

  • #10
Nee, met de Perspective met V-groef op de lange zijde...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu