Koppelstuk riolering vervangen

Privski

  • #1
Hallo allemaal,

Afgelopen weekend bleef het water in de WC staan en als de douche aan stond dan maakte alle afvoer putjes beneden een kolkend geluid, die nacht kwam er ook nog eens veel regen naar beneden waardoor het water in de WC omhoog is gekomen ( leuk schoonmaak klusje ), een verstopping dus...

De eerste verdachte bleek ok gelijk de juiste te zijn en dat is het punt buiten waar de pijpen van de hemelwaterafvoer op het riool van het huis komen, plaatjes ter illustratie --> de dikke pijp komt uit de voorgeven van het huis en dan komt er één Y mof waar de hemelafvoer van de linkerzijde van het huis aan komt en dat is er één mof waar de rechterzijde aan komt. De linkerzijde zat vol met een sliert van wortels die het riool ingroeide, waardoor dus ook alles verstopt was. Ik heb deze sliert kunnen verwijderen en heb de riolering doorgespoten met de hogedruk, water loopt weer weg hopelijk blijft dat ook zo :cool:

Zoals je op de foto's kunt zien is er 1 koppelstuk op de mof kapot, nu opgelost door er een extra stuk buis in te zetten maar dat is tijdelijk, aangezien dit niet ideaal is. Hoe kan ik die mof het beste verwijderen en vervangen? en is het ook verstandig om er een ontstoppingsmof bij te plaatsen, aangezien ik nu makkelijk toegang had door die kapotte mof wil ik in de toekomst nog wel de mogelijkheid hebben om er bij te komen als er iets is.

Ben een nieuweling op dit gebied en wil straks niet hebben dat we geen riool meer hebben omdat ik een domme actie uithaal :oops::icon-study:

Foto van de aansluitingen:
IMG_20201025_115723.jpg


foto van de wortels die vanuit de hemelwaterafvoer het riool ingroeiden:
WhatsApp Image 2020-10-25 at 20.21.23.jpeg
 

Harty

  • #2
1603715065928.png

Het minst ingrijpend lijkt me om te proberen bovenstaand "klemaanboorzadel" aan te brengen en de regenwateraanvoer weer bevestigen met toepassing van een schuifmof
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Je zult het gat groter en ruimer moeten graven en de beide Y-stukken moeten er uit.
Dus doe dat eerst open graven maak een foto dan kijk ik verder wat je zoal nodig hebt met een ontstoppings stuk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu