Koppelstuk afvoerslang vaatwasser los krijgen

2handen

  • #1
Beste klussers,

Ik wil het koppelstuk van de afvoer van de vaatwasser vervangen omdat de vorige eigenaar blijkbaar in plaats van het sluitringetje te vervangen de boel te strak heeft aangedraaid, waardoor de verbinding is gebroken. Daardoor lekt het natuurlijk.

Zo gezegd zo gedaan dacht ik, dus slang losgedraaid en het klemmetje om de slang losgeschroefd en verwijderd.

Maar vervolgens krijg ik het koppelstuk met geen mogelijkheid los. :(

Droog geprobeerd, trekkend met draaiende beweging, vervolgens ook met zeepsop ertussen, maar hij zit rotsvast op 1 punt. Nou ben ik geen kleine kerel en heb behoorlijk wat kracht in mijn handen, ik begin zowat het rubber van de aansluiting kapot te trekken en de slang zelf. Ronddraaien van het koppelstuk in de slang gaat wel.

Heeft iemand tips?

De slang inkorten wellicht, maar hoe maak ik dan een nette aansluiting aangezien dan het koppelrubber ontbreekt? Ik zie naar het uiteinde van de slang wel een 2x soort koppeling, zie de groene markering in onderstaande foto. Ik weet niet of het de bedoeling is dat je hem op die plek kan inkorten, en zo ja hoe bevestig je hem dan op het witte koppelstuk? 

Marcn88

  • #2
Even met een kleine platte schroevendraier tussen de slang en het pvc bochtje rond frunniken doordat de slang geklemt is gewwest op dit hulpstuk staan de ribbels erin geperst waar deze nu nog op klemt
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Je zou hem ook onder de schroefdraad kunnen afzagen en dan met een zaagblad de koppeling in de lengte voorzichtig inzagen, eventueel aan twee kanten zodat de koppeling splijt.
 

2handen

  • #4
Dank jullie wel voor de tips! :)

Marc, ik heb jouw methode geprobeerd en moest wel flink doordrukken met het schroevendraaiertje, maar het is gelukt zonder het rubber kapot te maken. Ben helemaal rond gegaan en toen kwam hij los. Goede tip dus, dank je wel! :cool:
 

Marcn88

  • #5
:prima: :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu