Kookplaat BORA

cesarformosa

  • #1
ik heb een bora kookplaat.
maar the automaat springen, waar heb ik de fout gemaakt?


bora.png


328947562_582782053374614_4597114621906330928_n.jpg

gropenkast.png
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Wat voor een kookgroep heb je precies toegepast? Zijn dit aardlekautomaten?

Kun je ook nog iets laten zien van de aansluiting in de Perilex stekker, de Perilex contactdoos en de groepenkast?
 

cesarformosa

  • #3
alle zijn aarlekautoimaten en aarlekfornuis groep.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Heel zwart wit gezien is de Bora kookplaat naar mijn idee niet geschikt voor een 2L+2N kookgroep. Ja, het ding heeft 2 nulklemmen, maar als je de aansluitschema's bekijkt tekenen ze nergens een variatie waarbij ook daadwerkelijk 2 nuldraden op de 2 aparte klemmen zijn aangesloten.

Ja, jan en alleman (leveranciers inclusief) beweert dat dit gewoon kan. Maar weet men dan ook zeker dat de stroom door de verschillende circuits netjes is verdeeld (dus stroom aangevoerd door L1 loopt terug door N1 en hetzelfde voor L2 en N2)? Zolang ik geen door de fabrikant verstrekt aansluitschema met 2 nuldraden zie vind jk dit altijd een beetje discutabel.

Jouw kookgroep aardlekautomaat zijn waarschijnlijk 2 gekoppelde aardlekautomaten? Hiermee wordt bij beide circuits apart de verschilstroom gemeten. Dus als (een deel van) de stroom aangevoerd door L1 niet terugkomt via N1, maar via N2 heb je in beide circuits een verschilstroom en schakelt je automaat uit. Hiermee wordt een verkeerde aansluiting dus direct afgestraft.

Het zou kunnen dat je N1 en N2 hebt verwisseld en dat je er bent met het verwisselen van 2 draden, maar het zou mij niet verbazen als je deze combinatie van kookplaat en automaat gewoon niet werkend gaat krijgen.
 

cesarformosa

  • #5
perilex.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Hoe kan er in de contactdoos blauw, bruin, zwart grijs zitten als er volgens jouw tekening in de groepenkast 2x blauw, 2x bruin vertrekt?

Op de foto van de contactdoos lijkt onder 2x bruin te zitten, dan zal er boven 2x blauw zitten. Gezien je bij de kookplaat blauw en grijs gebruikt moeten dan bij de stekker blauw en grijs bovenin, niet blauw en bruin.

Maar volgens mij zijn dit geen eigen foto's van jouw situatie...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu