Als je dit met 3x16A af zou zekeren in een 1-fase installatie kan je dus theoretisch tot 48A opnemen door de diverse fasedraden. Dit gaat natuurlijk niet met een 35A hoofdzekering ervoor, dus dan kun je maximaal 35A opnemen. De nuldraad krijgt dan ook 35A te verduren en daar gaat het fout
En mits je amperes van zekering niet overschrijdt en nuldraad njet overbelast kan het toch gewoon werken.
Die nul is berekend op 16A. Als je het gebruik van de kookplaat zo zou willen aanpassen (niet alle pitten tegelijkertijd gebruiken etc.) kun je de kookplaat net zo goed op 1x 16A beveiligen en gewoon met een randaardestekker in een normale contactdoos steken. Want als je de nuldraad met maximaal 16A wilt belasten in een 1-fase opstelling mag je toch niet meer dan 16A uit de (diverse) fasedraad(en) opnemen.
Je bent dan veel beter af met een kookplaat die op een 2x16A kookgroep aangesloten kan worden, dan kun je er nog daadwerkelijk fatsoenlijk op koken ook.
En voordat je denkt dat een 2,5mm² installatiedraad wel meer dan 16A kan hebben... Ja, dat klopt. Maar denk je ook aan het nulcontact van de 16A Perilex contactdoos en stekker? En de nuldraad in het aansluitsnoer (vaak 1,5mm²)? En wat denk je van de kookplaat intern? Ook het toestel is niet berekend op meer dan 16A door het nulcontact dus dan brandt er misschien een spoor op de printplaat door ofzo...
Als de kookplaat daadwerkelijk alleen op 3 fasen kan (bijvoorbeeld een 11kW 5-pits variant) heb je in mijn ogen maar 2 opties: de installatie aanpassen naar 3 fasen, of een andere kookplaat uitzoeken die op een kookgroep kan.
Ik weet niet of je nog meer toekomstplannen hebt maar als je ook een warmtepomp en oplader voor een elektrische auto ofzo in je toekomst ziet zou ik nu gewoon de meerprijs uitgeven en de huisaansluiting naar 3 fasen laten aanpassen.