Koof vastzetten

Robbie's

 • #1
Ik heb een koof gemaakt om cv leidingen weg te werken maar zoek nog naar een oplossing om deze eenvoudig vast ze zetten aan de muur. de koof bestaat uit twee planken die tegen elkaar zijn vast gelijmd, dus _| vorm. Hij klemt net niet lekker tussen plafond en vloer.

Iemand een simpele oplossing in gedachte?

bvd
rob
A443B037-939E-4B35-B8BB-2F7B5AC73968.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mauriceke

  • #2
  goedemorgen,

  de meest gebruikelijke manier is aan beide zijdes een lat aan de achterzijde van de koof tegen de muur aan te schroeven, zodat je daarna de koof tegen de lat aan kunt kitten, spijkeren of schroeven.

  ik heb gister ook wat latten gekocht van 22x48mmx lengte om een koof te gaan plaatsen. deze waren goedkoper dan de 38mm breedte bij die winkel. Maar 38mm zou ook kunnen.

  wel even voorboren om het splijten van het hout te voorkomen als je de schroeven gaat zetten.

  Met vriendelijke groet,
  Maurice
   

  Robbie's

  • #3
  Goedemorgen Maurice.

  Bedankt voor je reactie. De koof is al helemaal klaar en wil dus liever niet meer vastzetten met schroeven. Een lat in de lengte tegen de muur plaatsen is een idee en dan vastkitten. Ik ga ook nog kijken of ik hem niet met wat wigjes bovenin vast kan klemmen. Onderin wordt het al op zijn plaats gehouden door opzet plinten er tegen aan te plaatsen. Wil hem wel in de toekomst eenvoudig weg kunnen houden.

  Rob
   

  Mauriceke

  • #4
  Hoi Rob,

  op de foto ziet hij er al afgewerkt uit inderdaad, dan gaat schroeven inderdaad niet meer op en kitten eigenlijk ook niet als je hem makkelijk wilt verwijderen, dan trek je weer alles kapot. Tenzij je het met een enkel dotje vastzet, misschien is dat een idee.

  wigjes zou ook kunnen, maar die blijf je dan ook weer zien en dat maakt het wel wat minder mooi denk ik.

  En van die kleine magneetstripjes? bovenin aan het plafond 2 latjes aan de binnenzijde van je koof, daar een magneet op plakken of schroeven en aan de achterkant van je plaat er tegenaan plakken. klik vast en klik los zonder iets te slopen en dat je er iets van ziet :)

  Met vriendelijke groet,
  Maurice
   

  Robbie's

  • #5
  Hoi Maurice,

  Dat is exact hetgeen ik ook aan zat te denken :-)
  Ik ga eerst een klein stukje (van rest hout) koof ik elkaar schroeven zodat ik weet waar ik de magneetjes moet vastzetten etc.

  Met vriendelijke groet,
  Rob
   

  Rooster

  Specialist Geluid
  • #6
  Misschien zoiets. Haaklat.

  koof.jpg
   

  Fmrama

  • #7
  Maagneetsluiting waarmee ook deurtjes mee vastklikken.
  of kogelsnappers.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Waarom wil je hem demontabel houden? Het is meestal beter om deze vast te monteren en rondom af te kitten. Blijft hij demontabel, zorg dan dat in de koof alles goed luchtdicht is.
   

  Robbie's

  • #9
  Hallo IJkenhout. Met magneetaansluiting kan ik de koof eenvoudig weghalen als er onderhoud moet zijn aan de radiator die er vlak bij staat. Ik verwacht namelijk dat ik in de loop van volgend jaar nog een voetventiel moet plaatsen. Wat is het probleem als er zich wat naden bevinden links en rechts als ik verder grijze schuimisolatie om de buizen heb gedaan? Verwacht je dat het plafond toch nog zwart uit kan slaan of een andere reden dat de koof goed luchtdicht moet zijn?

  Bedankt voor je reactie.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #10
  Ja, door kieren gaan lucht en dus stof. Want door warmteverschillen ontstaan luchtstromen. Die tekenen zich af op de wanden.
   

  Robbie's

  • #11
  Ok, bedankt. Dan toch maar afkitten. Maar de kit (beglazingskit voor de werking?) zal ik niet op deze kleur kunnen krijgen en overschildert moeten worden met kans dat verf tzt gaat scheuren. De ene koof staat nu vast met magneetjes en kan ik denk ik wel gelijk afkitten. Mijn tweede koof nog niet vastgezet. Zou kit voldoende zijn om hem op zijn plaats te houden?

  Is een optie transparante/doorzichtige kit en zo ja welke?
   
  Laatst bewerkt:

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #12
  Als je nog wilt schilderen dan beter een acryl kit toepassen :wink:
   

  Robbie's

  • #13
  Ik heb de eerste koof vanochtend met transparante siliconenkit afgekit
  image.jpg
  . Eerst afgeplakt en daarna goed gevuld en afgestreken. Je ziet er niets meer van en het is in ieder geval nu luchtdicht aan zijkanten en bovenkant.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #14
  Je had beter geen siliconen kunnen gebruiken als je nu een keer de wand of koof wil schilderen zul je altijd last houden van de siliconen hier wil namelijk geen verf op hechten
   

  Robbie's

  • #15
  Hi, dat wist ik maar bedankt. Ik had alles goed afgeplakt en de siliconen zit alleen tussen zijkant hout (1.8cm) en de muur.

  Voor de huiskamer neem ik geen risico en zal ik transparante acrylaatkit kopen. Overschilderen wil ik het sowieso niet omdat het tzt lelijk zal worden / gaan scheuren.
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu