Komt niet direct warm water op warme dagen

Klungel754

  • #1
Wij hebben een Vaillant eco tec van ongeveer 6 jaar oud.
Sinds vorig jaar doet zich het volgende probleem voor.

Als wij op een warme dag willen douchen ('s avonds) dan hebben we eventjes warm water en daarna wordt het koud. We moeten de douche dan uitzetten en dan weer aan voordat we weer warm water krijgen.(soms meerdere keren) Dit doet zich vooral voor als de douche voor een tweede keer wordt aangezet, nadat hij even uit is geweest.

Vorig jaar is er al iemand van de installateur bij geweest, maar ik heb het idee dat ik me toen met een kluitje in het riet heb laten sturen. Het verhaal van de jongeman was toen dat het werd veroorzaakt doordat de toevoer van warm water werd afgeknepen in de douchekop als gevolg van europese regelgeving.

Iemand enig idee wat hier de oorzaak van kan zijn ? Doet zich dus alleen op warme dagen voor.

Naam verwijderd - mod
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Laat eens iemand op de ketel kijken, of die een status geeft. Als je alleen woont: laat een camera of telefoon een filmpje opnemen.
Het is niet uit te sluiten dat gebeurt wat de monteur bedoelde: in de ketel zit een schakelaar die reageert op stroming door het tapwater, en zet de ketel aan voor het verwarmen ervan.
Als je 's zomers kouder wilt douchen, kun je wel eens zo weinig stroming door het tapwater krijgen dat deze schakelaar niet reageert. Ketel blijft dan op standby / uit
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Je kan kijken of het aan de tapderempel ligt door een 2e tappunt voor ww iets open te zetten, blijft de douche dan heet dan ligt het aan de tapderempel.
 

Klungel754

  • #4
Dank voor jullie snelle reactie.

Het is echter zo dat bij de tweede douchebeurt de warmwatertemperatuur wat hoger wordt gezet. Ofwel dan moet er meer water naar toe toch? ...dan lijkt het me niet logisch dat de tapdrempel dan niet gehaald wordt.

Ik zal in ieder geval even kijken of er met een camera wat codes te registeren zijn.
 

Ceeshobby

  • #5
Heb je warmwater op je wastafel kraan of in de keuken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu