Koelkast werkt onvoldoende

ZeurPiet

  • #1
Mijn inbouwkoelkast koelt de afgelopen dagen onvoldoende. Met een binnentemperatuur van ongeveer 25-26 graden komt de temperatuur in de koelkast niet lager dan 14 graden. Ondanks dat het een ‘zelfontdooiende’ koelkast is, vormt er zich boven in de koelkast, op de achterwand wel veel ijs.
Wat wij hebben gedaan is de koelkast laten ontdooien en het ijs van ongeveer 4 cm dik verwijderd. Ook hebben wij alle roosters rondom de koelkast schoongemaakt en de achterzijde (condensor) vrij gemaakt van stof en enig spinrag. Dit was trouwens erg weinig wat er vanaf kwam. Vervolgens hebben wij de koelkast weer ‘aan’ gezet. Het resultaat bleef hetzelfde. Alhoewel de compressor continu draait, wordt de temperatuur niet lager dan 14 graden in de koelkast.
Wat ik van buitenaf heb kunnen controleren is de temperatuur van de condensor achter op de koelkast. Deze wordt bovenaan ongeveer 40 graden. Lager kan ik niet controleren omdat de koelkast is ingebouwd. Om dezelfde reden heb ik ook de rubbers niet goed kunnen controleren, maar optisch zien ze er goed uit.

Mijn vraag: wat kan er aan de hand zijn? Naar mijn idee werkt de koelkast wel goed gezien de hoeveelheid ijs die er wordt gevormd.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Zeker weten dat de deur goed sluit? Soms gebeurt het dat het opbouwpaneel tegen het kastje ligt, maar de deur van de koelkast open blijft staan. Dan krijg je ook de genoemde ijsvorming.
 

ZeurPiet

  • #3
Hessie bedankt voor je snelle reactie. Ik was vergeten te melden dat ik het voorbouwpaneel heb los gemaakt en de koelkastdeur vrij kon bewegen...
 

ZeurPiet

  • #4
Trouwens, kan een kleine kier van ongeveer 1 mm over een lengte van 15 cm aan weerszijden van de deur de oorzaak zijn? En onder sluit het rubber ook niet perfect omdat er enkele roestbobbels onder de lak zaten.
Aan beide zijden heb ik heel dun dubbelzijdig tape geplakt (verloop van 3 lagen naar 1 laag zodat de overgang minimaal is) en onder heb ik de roestbobbels verwijderd en met 'hammerite' weer keurig wit geschilderd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu