Koelkast uitbouwen

Ivje

  • #1
Ik las op dit forum dat Guido een probleem had met uitbouwen van zijn koelkast Siemens. Een uiteindelijk antwoord kon ik niet vinden. Ik heb een Bosch KIR2035 en bij mij is het bovenste scharnier stuk (scheurtje) en moet vervangen worden. Ik heb een deur op deur. Alle zichtbare schroeven zijn er al uit, maar aan de linkerzijde lijkt er naar voren geen beweging in te krijgen. Ik kan de koelkast wel verder de kast in duwen, dus de koelkast zit wel los, maar aan de voorzijde zit kennelijk nog iets in de weg: heeft er iemand een tip? De scharnieren heb ik overigens al.

Rubber beweegt ook gewoon mee. Bovenin zit een metalen rand waar ik bovenop kan kijken als ik het naar beneden duw en dan zie ik links en rechts nog wel metalen bevestigingshoeken zitten, daar zit de ijskast niet meer aan vast, maar ik kan ze niet verwijderen omdat de ijskast erachter valt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de poten al iets naar beneden gedraaid ?
 

Johnie

  • #3
Links in de schanieeren zitten ook schroefjes
en pootjes om naar beneden te draaien heeft de koelkast niet jan
inbouw hebben maar zelden of nooit pootjes
 

Ivje

  • #4
Het klopt dat er schroefjes in zitten. Die van het linkerpaneel van de kast heb ik verwijderd. Die van het bovenpaneel kom ik niet bij, ook niet als ik de koelkast helemaal naar achteren schuif. Kennelijk is dit het probleem?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Kunt u een foto plaatsen van de bovenkant waar de kast niet los wil ?
 

Ivje

  • #6

 

Ivje

  • #7
Hallo Jan,

Dank voor het meedenken. De combimagnetron bleek eerst uit het blok eruit te moeten. Plank is gelift en koelkast eruit!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu