Koel/vrieskast temperatuur wisselt sterk

Joopkleijn

  • #1
Ik ben nieuw op dit forum, maar zag al veel mooie oplossingen. Ik hoop dat iemand kan helpen met onze koelkast. We wonen in Spanje en ik weet niet of deze kast ook in Nederland bekend is: Fagor type duo-23-nf model FC-49-NFX (groentela)
De temperatuur van de koelkast staat constant op 5 graden, zoals ingesteld. De vriezer gaat echter steeds op en neer, van -18 (ingesteld) tot -12 ongeveer. Als de temperatuur -14 wordt gaat er een alarm en dan drukken we 2* op de knop "super". Daardoor stopt het alarm en meestal gaat de temperatuur dan weer terug, maar heel langzaam. Het lijkt alsof wanneer de koelkast koeling gevraagd heeft, de overschakeling naar de vriezer niet (goed) werkt. De magneetklep voor omschakelen heb ik los gehad. Als ik de magneetjes beweeg, hoor ik de schakelaar klikken. Ik weet alleen niet meer hoe de magneetjes (2 halve schalen) zaten, maakt dit iets uit? O ja, we hebben de laatste tijd soms bevroren groente in de groentela.

Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen.
 

Joopkleijn

  • #2
Hallo allemaal,
zijn alle koelkast experts op vakantie, of is mijn vraag niet duidelijk?

We overwegen nu een nieuwe koelkast te kopen, maar het zou zonde zijn als er een oplossing te bedenken valt.

We hopen op een snel antwoord

Joop Kleijn
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zitten er 2 compressoren in de kast ?
 

Joopkleijn

  • #4
Hallo jan

De kast heeft 1 compressor, vandaar de magneet klep.

Die stuurt denk ik het koelmiddel naar het vriesgedeelte of het koelgedeelte.

Ik heb net de machine weer op de plek gezet omdat ik het had opgegeven. Nu hoor ik tijdens het weer afkoelen af en toe een flinke klik, ik denk van de magneetklep. Ik heb de contacten van de print en de spoel van klep schoongemaakt, maar dat had niks geholpen.

Heb je suggesties?
Joop
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu