Koel-vrieskast blijft koelen.

RSgirl

  • #1
Afgelopen vakantie ben ik aan het verhuizen geweest. Daarbij heb ik de oude koel-vrieskast van mijn opa gekregen. Het is al een wat oudere, maar had tot voorheen altijd prima gewerkt. Het is een Electrolux ER 3223 D.
Al vrij snel vond ik dat de koelkast te koud was, dus ik besloot hem van stand 3-4 naar 2 te zetten. Sindsdien is hij alleen maar kouder geworden. De achterkant is volledig bedekt met ijs en bijna ál mijn eten was bevroren! Mijn poffertjes, vleeswaren, champignonnen, noem maar op! Het probleem is dat het apparaat niet meer stopt met koelen. Heel de dag door staat ie maar te draaien. Wat dan het probleem precies is, weet ik dus niet.
Ik hoop dat iemand mij hier misschien kan vertellen wat het probleem evt zou kunnen zijn en of mijn koelkast nog te redden is. Ik zou het vreselijk jammer vinden als ik mijn oude kleine tafelmodel koelkastje weer moet gaan gebruiken, zo'n groot vriesvak was juist zo heerlijk!

Alvast bedankt voor jullie advies!

P.S. Ik moet er wel even bij vermelden dat de koelkast met vervoeren waarschijnlijk plat gelegen heeft in een busje. Daarna heeft hij wel een week gewoon gestaan voordat ik hem aan gezet heb. Zou dit voor problemen gezorgd kunnen hebben?
 

Bartelemeus

  • #2
Hallo RSgirl, het kunnen twee dingen zijn , of de thermostaat of de compressor heeft niet genoeg persdruk meer. Als je de achterkant in het ijs tegen de achterwand zou kunnen meten en hij komt onder de -25 gr dan is het de thermostaat, zoniet dan 99% de compressor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu