Knikarmscherm monteren icm gevelbekleding

Fireblade

  • #1
Aangezien onze tuin op het zuidwesten ligt en er weinig schaduwplekken zijn, hebben we besloten om een knikarmscherm aan te schaffen voor onze achtergevel. Aangezien onze achtergevel voorzien is van gevelbekleding is de montage van een knikarmscherm minder eenvoudig. Voor jullie beeldvorming heb ik even een foto bijgevoegd. De achtergevel bestaat uit traditioneel metselwerk, waarbij tijdens renovatie regelwerk is aangebracht, waar vervolgens het houtwerk op gespijkerd is. (gezamenlijke dikte is 55mm)
Mijn idee is om ter hoogte van de kapsteunen een uitsparing te maken die qua afmeting gelijk is als de voetplaat van de kapsteun. Gaten boren in de oorspronkelijke buitenmuurovereenkomstig met de voetplaat van het knikarmscherm en vervolgens lange draadstangen erin met chemisch anker. Om te zorgen dat de draadstangen niet worden belast in neerwaartse richting, wil ik er vervolgens een vulplaat (55mm) overheen schuiven met dezelfde maat als de voetplaat van de kapsteunen. Deze wil ik dan in het midden nogmaals doorbouten (verzonken) naar de buitenmuur. Het is inmiddels een heel verhaal maar hoop dat het een beetje duidelijk is.

Mijn vraag is dan ook of dit technisch verantwoord is en of er misschien nog verbeteringen cq veranderingen doorgevoerd moet worden :cool:


 

Fireblade

  • #2
Deze maar eens omhoog kicken, iemand nog ideeën of aanvullingen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu