Knikarm sluit niet en stopt op 1,5m

Kenza750

  • #1
Hoi,

Ik zit met een groot probleem met mijn knikarmscherm en hoop dat jullie me verder op weg kunnen helpen.

Ik heb een tijdje geleden een mooi scherm van iemand overgenomen. afmeting is 4,50m breed met een uitval van 2,5m. Electrisch bediend. Geen idee wat voor merk/type motor er inzit.

Nadat ik het scherm had opgehangen, wilde ik de begin en eindstand instellen. Dit kon ik doen met de stel-inbusjes op de motor (zie foto).

Uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar om de uit-stand af te stellen alleen wil het scherm nu niet meer dicht. Hij stopt gewoon 1,5m voor het eind. hoe ik ook draai aan het inbusje. Lijkt wel of het bovenste stelschroefje niet meer werkt; maar hij draait wel.

Bovenste inbus naar de + draaien zorgde er in het begin voor dat het scherm verder dicht ging. Met de onderste inbus kon in de uit-stand begrenzen.

Het lijkt er nu op dat de bovenste inbus dol draait ofzo. Ik heb geen idee wat voor mechanisme er inzit en of dat uberhaupt kan.

Hebben jullie ideeen? Kan ik de het afstelmechanisme van de motor openen of is dat een geheel en moet ik wellicht een andere motor hebben?







PS: als tijdelijke oplossing om ervoor te zorgen dat ik het scherm in ieder geval dicht heb kunnen doen (ivm storm) is dat ik het scherm helemaal uit heb laten rollen (door de onderste inbus veelste ver uit te draaien) en vervolgens bovenlangs weer op laten rollen. Het doek rolt normaliter dus onderlangs op.
 

Blomm

  • #2
Normaal zeker als hij ergens heeft gewerkt moet de afstelling toch al goed zijn?
Dan is het misschien iets verstellen maar meer ook niet.
Het is gewoon draaien en zoeken.....
Misschien idd kapot gedraaid denk niet dat het motortje uitelkaar kan.

Gr martin
 

Kenza750

  • #3
Toen ik m ophing sloot hij bijna gied maat toen heb ik de uitvalhoogte iets omhoog gezet omdat hij op 2.5m te laag stond (ik liep er iedere keer tegen aan).

Nadat de uitvalhoogte goed was, bleek de verstelling niet meer te kloppen. Hij sloot niet goed meer (10cm open staan) en draaide te ver uit zodat het doek slap hing en vervolgens nog iets de verkeerde kant oprolde.

Toen ben ik gaan draaien aan de inbusjes en werd het erger :-(
 

DSR9500

  • #4
Het is een mechanische afstelling en ook dat kan defect.

Kun je pas analyseren door de buismotor te verwijderen en open te halen.

Dat repareren is meestal lastig en resulteert in een nieuwe buismotor.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu