Knikarm scherm aan schutting?

IgorQ

  • #1
Goedemiddag!

Ik ben verschillende alternatieven voor zonwering/overkapping aan het bekijken voor een nog te bouwen vlonderterras in de tuin (zie ook ander topic). Omdat het een flexibele oplossing moet zijn die ook tegen een buitje beschermt, lijkt een knikarmscherm een mooie oplossing. Echter moet deze aan een schutting worden bevestigd in plaats van een stenen gevel.

Ik vraag mij af of dit haalbaar is..
Een voorbeeld van een knikarmscherm dat ik mooi/betaalbaar vind.

Ik lees dat die 3 ophangpunten heeft. Deze zullen vast niet overeenkomen met de verdeling van schuttingpalen die ik reeds gebruikt heb, maar ik kan wel voor dit doeleinde extra palen plaatsen en deze verankeren in beton. Feit blijft wel dat het om hout gaat en dit is natuurlijk altijd zwakker dan montage in een stenen gevel. Ik heb helaas weinig kunnen vinden op internet over montage op deze manier.

Daarnaast zit je natuurlijk ook altijd met wind. Het kan best hard waaien, en als je 1x vergeet de boel in te klappen kun je zomaar het scherm, eventueel met een stuk schutting kwijt zijn. Om dat te voorkomen zat ik te denken aan eentje die automatisch inklapt op vaste tijdstippen, eventueel zelfs met bewegingssensoren, als ik dat met smart home gadgets voor elkaar krijg.

Wie kan mij advies geven of deze montage al dan niet verstandig is? Om e.e.a. te verduidelijken een paar foto's van de situatie nu (nog zonder vlonders):

De blauwe rechthoek wordt het terrasgebied. Idee is om het knikarmscherm aan de schutting op de hoogte van de blauwe lijn te plaatsen (4 meter breed, diepte terras 3mtr)
Inkedimage1_LI.jpg


Opbouw schutting (hardhouten palen om de 100cm)
image0.jpeg


Alvast bedankt! image1.jpeg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Niet verstandig, blijft niet heel.
Er zijn systemen te koop die geleiding hebben, voor een idee zoek op uitschuifbare veranda.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Een knikarmscherm op een houten schutting kan niet. Zodra er een zuchtje wind bij komt kijken, breekt de helft van je schutting af.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu