Klokthermostaat aansluiten op een Warmteterugwininstallatie

Liezellotte

 • #1
Ik heb al heel wat afgegoogled, maar helaas zonder resultaat. Hopelijk kan hier iemand helpen of vertellen waar ik de nodige informatie vind.

Onze cv-ketel van AGPO (ECompact 3 - 225C) is aangesloten op de warmteterugwininstallatie (ook AGPO HR OPTIFOR OT-V). De CV-ketel haalt ook zijn voeding uit de WTWI. Van de WTWI lopen de draden naar de kamertheromstaat in de woonkamer.

De huidige kamerthermostaat (AGPO) willen we graag vervangen door een klokthermostaat (ELRO TK100). We vinden het namelijk energieverspilling om de verwarming 's nachts te laten draaien op dat de badkamer warm genoeg zou zijn 's ochtends.

De huidige thermostaat is aangesloten met twee draden. We hebben de nieuwe thermostaat op dezelfde manier aangesloten, maar de ketel reageert niet. Zo simpel ligt het dus blijkbaar niet.

Weet iemand hier meer over?

Alvast bedankt,
Lies
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Screech

  Specialist Verwarming
  • #2
  Hoogst waarschijnlijk is de AGPO thermostaat een modulation (open therm) thermostaat.

  De ELRO is een aan/uit thermostaat. Deze kan dan dus niet zomaar op dezelfde contacten worden aangesloten.

  Bekijkt u de technische documentatie even voor de juiste aansluiting, en of het überhaupt mogelijk is de ELRO op de WTW aan te sluiten, of dat deze direct op de ketel moet worden aangesloten
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #3
  Hoe is je ketel op je warmte terugwininstallatie aangesloten?
  Want de ketel staat daar in principe los van. Overigens: Het is niet de bedoeling om een WTW uit te zetten. Voor snachts en afwezig heeft deze unit een laagstand. als je meer afzuiging wilt dan kun je de knop op 2 of 3 zetten.
  Ik denk dat de draden er gewoon door heen lopen en er verder niet op aangesloten zijn. Vreemde situatie trouwens. Maar om de thermostaat goed te laten werken moet waarschijnlijk de draden aansluiten op andere contacten in de ketel. Zie hiervoor de handleiding. Ik ken deze ketel zelf verder niet.
   

  MartijnM

  • #4
  NIET DOEN. In dit gaval werken ketel en WTU als 1 toestel. De ketel zal ook niet werken als de WTU het niet doet.Mijn enige advies is: koop een bijpassende AGPO modulerende klokthermostaat.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu