Klik laminaat verschuift en komt omhoog

Dolfijntje10

 • #1
Goedemiddag, wij hebben ongeveer 5 mnd geleden kliklaminaat gelegd in een nieuw appartement met betonnen vloer met vloerverwarming, ondervloer groene platen en folie tegen vocht, nu komt t laminaat al verschillende keren omhoog op verschillende plekken en zien dat de vloer verschuift en tegen muren komt strak te leggen.
Op die plekken hebben we een stukje laminaat afgezaagd zodat deze weer vrij kwam te liggen, alleen t blijft maar doorgaan steeds verschijnen er heuvels op verschillende plekken, wat hebben we fout gedaan en doen we er goed aan dit steeds af te zagen, bij de dorpel van de badkamer zien we ook echt een kier nu , dat bewijst dat t verschuift.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Hoe groot is het appartement en heb je de vloer doorgelegd in alle kamers?
  En heb je de pakken met laminaat wel eerst goed laten acclimatiseren?
   

  Dolfijntje10

  • #3
  Ja laminaat 2 dagen binnen laten liggen voor gebruik, woonkamer keuken gang doorgelegd, kamers los met drempel want was 12 meter bij elkaar en dat is te lang voor doorleggen
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Groene platen zijn voor onder tapijt. In combinatie met vloerverwarming zijn ze ook niet goed, omdat de warmte slecht wordt overgedragen. Tenslotte is de geluiddemping van deze platen ook nog eens slecht.

  Ligt de folie onder de groene platen of er bovenop?
   

  Dolfijntje10

  • #5
  Folie ligt eronder..
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #6
  Het zou kunnen zijn dat de vloer verschuift. Als de vloer aan een zijde klem komt te liggen, dan zou je in dat geval aan de tegenoverliggende zijde een grotere opening tussen wand en vloer moeten waarnemen.

  Het zou ook kunnen dat de vloer uitzet en dat de vrijgehouden ruimte tussen de wanden en vloer niet voldoende is geweest om dat te kunnen opvangen. Doordat je hebt doorgelegd naar verschillende ruimtes heb je de mogelijkheid voor de vloer om te kunnen werken al beperkt. Als de vloer dan ergens wat strak ligt dan kun je dit soort problemen krijgen.

  De vloer met echt rondom kunnen werken. Maar goed, van afstand blijft het altijd lastig inschatten, het kan ook te maken hebben met de kwaliteit van het laminaat. Toevallig ook vloerkoeling?
   

  Dolfijntje10

  • #7
  Nee geen vloerkoeling, hoor nu dat verschillende andere mensen hier in t complex er ook last van hebben, ook mensen die t hebben laten leggen en die hebben t over veel vocht in de vloer en muren door nieuwbouw, maar we gaan de plinten overal eraf halen en kijken waar hij tegen de muur aanligt en halen er weer wat af, dank voor t meedenken!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu