Is klik pvc stiller dan laminaat?

Plank58

 • #1
Ik moet een nieuwe vloer en heb nu de keus uit laminaat of klik pvc. Mij is verteld dat pvc stiller is dan laminaat, maar met 'proefschuiven' over de monsterstroken merkte ik niet veel verschil. Zijn er mensen overgegaan van laminaat op klik pvc? Heeft het laatste voordelen die opwegen tegen het prijs?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Robbie's

  • #2
  Het zal te maken hebben met de ondervloer en het directe contact van de nieuwe vloer op bijvoorbeeld de betonnen vloer. Ik had op zolder een laminaat vloer en vorig jaar vervangen door een klik pvc vloer. Daar ligt een zeer dunne voor pvc geschikte ondervoer / folie van 2mm onder. Ik hoor geen verschil in geluid vergeleken met de laminaat vloer (met groene 7mm onderlagen) die ik had liggen. Reden bij mij was dat pvc nat mag worden bij eventuele lekkage van de ketel en dan niet uit zal zetten. Dat heb ik uitgetest door een pvc strook een nacht in de badkuip te leggen Wel belangrijk dat je vloer bij pvc echt vlak moet zijn, bij laminaat kun je dit eenvoudiger corrigeren dmv groene platen.

  Men zegt dat pvc vloeren praktisch onverslijtbaar zijn. Alle PVC vloeren zijn voorzien van een extra PU beschermlaag. Bij zowel laminaat Als pvc hangt de duurzaamheid erg af van de kwaliteit...

  Ik verwacht dat bij vloerverwarming je beter kunt kiezen voor een pvc vloer omdat een pvc vloer goede warmtegeleidende eigenschappen heeft.

  Vooralsnog ben ik zeer tevreden met mijn pvc vloer en vooral ook omdat ik heb gekozen voor een duurdere variant waarin zelfs de houtnerf te voelen is. Bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden maar uiteraard is mijn parketvloer in de huiskamer dan toch net weer mooier.

  succes.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Dat valt wel mee hoor. Warmtegeleiding van PVC, heeft een getal van 0,17, hout triplex 0,20 en beton heeft een getal van 2.0.
   

  Plank58

  • #4
  Ik heb geen vloerverwarming. De ondervloer is beton maar niet vlak genoeg voor verlijming. Ik wil de vloer zonder drempels door laten lopen naar gang en hal, daar zitten wat hoogteverschillen in die nu, met laminaat, niet zichtbaar zijn.
  Er ligt nu zo'n zilveren ondervloer onder. Dempen die groene platen het geluid beter?
   

  Plank58

  • #5
  Oh ja, woonverdieping dus. Geen natte ruimte.
   

  Robbie's

  • #6
  Pvc vloer kun je geen groene onderplaten voor gebruiken. Pas op dat je bij pvc de juiste ondervloer koopt. Die zal heel dun zijn omdat je pvc stroken ook dunner zijn vergeleken met laminaat.
   

  Plank58

  • #7
  Dempen die groene onderplaten bij laminaat dan wel beter het (holle) geluid?
  De pvc klikvier die ik heb gezien heeft geen aparte ondervloer meer nodig.
   

  Robbie's

  • #8
  Kan ik geen uitspraak over doen. Denk dat het een kwestie is van specificaties nakijken op de groene pakken. Op zolder heb ik pvc met kurk (kurk zit al gelijmd op pvc) en ik merk geen verschil vergeleken met laminaat qua geluid. Wel merk ik dat ik iets directer contact heb met de betonnen vloer. Het voelt wat harder maar dat komt omdat ik veel minder Vering/demping heb vergeleken met laminaat op groene platen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu