Kleur kozijnen te wit na eerste laklaag

Wendy.g

  • #1
Ik heb vandaag de eerste laklaag buiten op een gedeelte van de kozijnen en ramen aangebracht. RAL 9016 van Sikkens rubbol SB.

Ik vind het iets te wit. Kan ik voor de tweede laag een andere kleur nemen of pech gehad en gewoon stug doorgaan en hopen dat het snel vergeeld?

Bedankt voor uw reacties,
Wendy
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die hoop van vergelen, dan had je verf van een ander merk moeten kopen. :lol:

Sikkens heeft behoorlijk grote blikken met een behoorlijk prijs. Als je veel verf in het blik moet laten opdrogen zou ik het opmaken.
 

Robbie's

  • #3
Ik zou niet weten wat het probleem is om een andere kleur van hetzelfde merk/type werk over de bestaande verf aan te brengen. Uiteraard wel de eerste laag even goed uit laten harden, vetvrij maken (als dat nodig is.... Het zit er net op) en licht opschuren voordat je een iets donkerder kleur aanbrengt.

Succes.
Rob
 

Wendy.g

  • #4
Bedankt heren, ik denk dat ik morgen de verfwinkel vraag of ze in hetzelfde blik een wat donkerder pigment (of hoe dat ook heet) kunnen mengen. Ik heb alleen aan de achterkant de drie bovenramen gedaan en er zit nog heel veel in het blik. Dan denk ik niet dat het erg zal opvallen dat er bij die drie ramen een eerste lichtere laag zat. Ik bedoel tov de rest van het huis.
Dit is mij toch echt iets te hard wit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu