Kleine correcties van egalisatielaag

SamDC

  • #1
Hallo,

Ik heb de betonvloer van men tuinhuis (8x6m) geëgaliseerd met Knauf Egalmax. Het resultaat is zeer goed vooral daar er niveau verschillen waren tot 3cm en het de eerste keer was dat ik egaliseerde. Echter een bezoeker (muis/rat) is door de nate specie gelopen met als gevolg sporen op een kleine oppervlakte (1m²). Ook is er in het midden op een kleine oppervlakte (20 op 30 cm) wat water blijven staan waardoor daar de specie broos is (kan afgekrapt worden). De bedoeling is om dit af te werken met Knauf Egalmax.

Nu het resultaat is meer dan voldoende voor het gebruik (werkplaats en stockage tuinmateriaal waaronder zitmaaier) maar als ik iets doe, doe ik het graag goed en wil een zo goed mogelijk resultaat. Dus zou ik die kleine zaken ook graag wegwerken. Ik vrees ook dat ondanks ik de brose specie weggekrabt heb dat het daar toch sneller gaat slijten want dit is juist in de doorgang.

Volgens Knauf is de enige oplossing er nog een egalisatielaag van 8mm bovenop doen maar ik zit nu, met 36 zakken Egalmax, 3 potten van 5l primer en 2 potten van 5l Egalcolor, al aan het dubbele van men budget. Dus dit is echt geen optie. Zijn er andere oplossingen (vooral eenvoudiger en goedkoper) en zou de fixatie met die Egalcolor voldoende zijn voor die brose plek?

Alvast bedankt.

Groetjes

Sam
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Die brosse plek goed uitkrabben en dieper maken zodat de minimale laagdikte gehaald wordt. Die muizenpootjes kan je ook zo laten. Dat is juist erg decoratief :mrgreen:

Maar... In de producteigenschappen staat dat het bedoeld is voor binnen, daar bedoelen ze verwarmde ruimtes mee. Een tuinhuis valt hier volgens mij niet onder. Daar is het vaak te koud en te vochtig. Als er gips in dit product zit, kan dat gaan schimmelen en bros worden door het vocht. Je zou dit eventueel na kunnen vragen bij de winkel waar je het gekocht hebt, of rechtstreeks bij het merk. Want als dit risico inderdaad zo aanwezig is, kan je het er beter in zijn geheel uitbikken.
 

SamDC

  • #3
Beste IJkenhout,

Bedankt voor jou reactie en informatie.

Had ik ook even aan gedacht maar ik vrees dat ik dan randen/overgangen krijg die het misschien nog broser maakt?

Ik denk dat ik het wat ga afschuren tot op een stevige laag, de egalisatie is daar tenslotte bijna 3cm dik, dan primen met Diepgrond en dan schilderen met Egalcolor (had in mijn oorspronkelijk bericht verkeerdelijk geschreven dat ik het ging afwerken met Egalmax ipv Egalcolor)..

Betreffende jou bedenking of het buiten kan gebruikt worden. Ik had destijds net dezelfde bedenking na het bekijken van de producteigenschappen. Ik heb de vraag aan Knauf zelf gesteld en zij hebben bevestigd dat Egalmax ook buiten kan gebruikt worden zolang het niet langdurig onder water staat en het afgewerkt is met Egalcolor.

Nogmaal bedankt.

Groetjes

Sam
 

Sander 1972

  • #4
Denk dat beton storten goedkoper was geweest, netter en meer mogelijk was met jou wensen
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Krab met een verkrabber uit, ipv schuren. Dan heb je scherpe randen en wordt de laagdikte overal voldoende. Langs de randen afspanen zodat het vlak met de rest van de vloer wordt.

Door de afwerking valt de naad straks niet meer op.

Goed dat je het al na had gevraagd :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu