Klein muurtje metselen en afvoerputje maken

Sa_reno

  • #1
Hi,

Ik wil in de tuin een klein muurtje maken (1.20 breed, 60cm hoog) die de tuinslanghaspel moet kunnen dragen. Nu heb ik op youtube wel eea gezien hoe het metselen zou moeten gaan maar niet hoe ik een funderinkje moet maken en of dit uberhaupt nodig is. Daarnaast, zou een halfsteens muurtje die haspel kunnen dragen?

Ook wil ik graag een soort "douchevloertje" maken rond de afvoerput bij de kraan in de tuin. Dit wil ik graag van beton maken en wit schilderen. Uiteraard moet dit een beetje schuin aflopen. Enig idee hoe ik dit het beste kan aanpakken?
 

Sa_reno

  • #2
Hierbij de situatie. Het muurtje moet strak tegen de schutting aankomen en aansluiten op het huis.

Ik twijfel even of ik hem toch niet hoger wil maken (1.50). Daarbij zie je ook het huidige afvoerputje. Ik zou graag de hele "vloer" voor het muurtje glad richting deze put willen laten aflopen.

 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een halfsteens muurtje metselen zal niet werken: dat valt om.

Beter kunt u 2 hardhouten palen in de grond plaatsen en hierop planken schroeven. Hier kan de slanghaspel aan gehangen worden.

Het afvoerputje moet u plaatsen waar u het hebben wil en op de juiste diepte. Daaromheen smeert u beton dat u wat schuin naar het putje af laat lopen. Het putje ligt dus het diepst. Plaats onder het beton een stevige fundering van wat oude stenen, zodat het niet gaat breken.

In plaats van beton kunt u ook tegels gebruiken voor buiten en de voegen dichten met mortel.

Waarom hangt u de haspel niet gewoon aan de gevel?
 

Sa_reno

  • #4
Dankjewel voor je reactie.

De haspel hangt nu aan de gevel en ook rechtboven het afvoerputje. Dat werkt gewoon erg onhandig als je iets wilt afspoelen.

Werken met palen en planken vind ik eerlijk gezegd niet zo mooi en/of duurzaam. Vandaar dat ik een soort "was/water hoekje" wil maken. Wellicht ook met een dakje dat als een soort werkbankje kan fungeren.

Zou het muurtje wel stevig genoeg zijn als ik deze aan de gevel vast zet EN een hoekje er aan maak? (soort L dus)?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu