Kitvoeg breedte en diepte

Coen17st

  • #1
Hi,

De tegels van mijn badkamer zitten er eindelijk in. Door wat ongelijke muren variëren de kieren in de 90 graden hoeken van de tegels van 4mm tot 9mm breed (kan er net geen duimstok tussen krijgen) en zijn gemiddeld 17mm diep.

Gaat het goed komen als ik met deze breedte en diepte ga kitten met siliconenkit of moet ik nog ergens rekening mee houden? ik heb wat gelezen rugvulling maar kan maar niet ontdekken wanneer je dit moet toepassen.

Als de kier 9mm is. wordt mijn kitrand dan niet te breed? Het zal vast een kwestie van smaak zijn maar wat wordt er normaliter toegepast?

Ik hoop dat iemand mij kan adviseren.
 

Haplo

  • #2
Als alles waterpas loopt en de tegels worden op gelijke lengte gesneden dan zal dit meestal een millimeter of 3 zijn, max 5mm.
Dit is te kitten, verschil in breedte blijf je wel zien. Niet te zuinig zijn, beter een tube of 2 teveel leegspuiten. Proberen die 17mm helemaal gevuld te krijgen. Mocht de naad aan de oppervlakte dan ooit een klein beetje "los" laten dan heb je in de diepte nog genoeg hechting waardoor het niet meteen gaat lekken.
 

Coen17st

  • #3
Dank voor je reactie, dat stelt me al wat meer gerust. Denk je dat rugvulling niet nodig zal zijn? Ik lees dat als je een kitvoeg helemaal volspuit je dan een driepuntshechting krijgt wat je moet voorkomen, weet alleen niet zozeer of dit ook met siliconen kit in bijv badkamer van toepassing is, ik kan hier heel weinig over vinden op internet en bovendien vindt ik alleen maar rugvulling van 10mm of groter.

Ik zit ook nog met een ander probleem, ik wil de horizontale voeg tussen vloer en wand een andere kleur hebben dan de verticale voeg tussen de achterwand en zijwand. Deze twee kit voegen komen in de hoek op de vloer samen. Hoe zorg ik dat deze twee mooi overlopen in de hoek en dat deze ook aan elkaar hechten? Moet ik deze meteen tegen elkaar aan kitten wanneer de kit nog nat is?
 

Haplo

  • #4
Dan zou ik eerst de vloer rondom kitten. Heb je alle hoeken mooi doorlopend. Als die goed droog is, na een dag of 2, doe je de verticale naden. Dan zou je evt. geknoeide kit makkelijker van de eerder aangebrachte kunt verwijderen.
 

Coen17st

  • #5
Dan zit in met hetzelfde probleem dat de kitranden elkaar raken terwijl deze droog zijn, siliconenkit hecht toch niet aan elkaar? ik ben bang dat ik dan geen waterdichte voeg krijg.

Hieronder een foto. De naden links en rechts tegen de witte tegels wil ik een witte kit rand (ook over de vloer) alleen de naad achterin achter de drain over de vloer horizontaal wil ik zwart.

 

Haplo

  • #6
Die hoek zou ik allemaal dezelfde kleur doen.
Vloer doe ik meestal met trijs. Zo ook de opstaande naad mits er een donkere tegel gebruikt is.
Dit zou je ook in 1 keer kunnen doen.
Voor er velvorming optreed heb je ongeveer 5 minuten.
Eerst de achterwand en 20cm de hoek om en omhoog kitten. Afwerken en dan stuk voor stuk verder. Maar is lastig als je niet veel ervaring met kitten hebt.
Elektra buisje 45 graden afzagen en kleine plantenuit met transparant afwasmiddel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu