Kitten van de keuken

Dai

 • #1
Beste klussers! Ik moet binnenkort de keuken gaan afkitten en hier voor heb ik dus kit en kitpistool nodig.

Zijn er nog bepaalde zaken waar ik op moet letten bij de aanschaf van een goede kit en kitpistool?

Gr Dai
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  En ook geen kit uit dezelfde bak.
  En lees het productblad of de gekozen kit toegepast mag worden op het materiaal waar je blad en achterwand van gemaakt zijn.
   
  • Like
  Waarderingen: Dai en Vonken_trekker

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Ik heb een zelfde soort als gebruiker Droid, kostte iets van 40.- is dus aardig aan de prijs, zeker voor die 3 x per jaar dat ik hem gebruik, maar nu na 2 x gebruiken vind ik dat ie z'n geld dubbel en dwars waard is.
  Geen halve afgescheurde onder armspieren meer, geen gebroken spuiten als je halverwege bent. Dit vind ik van die dingen die je een investering voor het leven kunt noemen als amateurklusser.
  Kit zelf haal ik altijd online bij de serieuzere winkels, daar waar de pro's vermoed ik ook boodschappen doen. Ik verbaas mij er wel over dat die kit naar mijn idee even duur is als bouwmarkt huismerk...
   

  Jackd

  • #6
  Blijkbaar heb ik met die oranje spuiten van vroeger veel spierkracht getraind, heb wel het gevoel dat ze toen beter waren dan nu. Neem in ieder geval niet die van dun metaal, meestal blauw, dat is pas echt troep.
  Nu al een tijdje twee die bij een koffer high tack kwamen, als je er high tack mee kan kitten is gewone kit een eitje, dosering ook prima.

  Wat ik verder aanraad, is een kitspatel set. Meestal 4 silicone rubber vierkantjes. Je kan daarmee helemaal zonder sop o.i.d. afwerken. Meestal doe ik als het al netjes is, toch nog met een beetje afstrijkmiddel (beter dan zelf gemaakt sop)

  En even testen, met bijvoorbeeld twee rest stukjes tegel.
   

  ABCDE

  • #7
  Jackd schreef:
  Blijkbaar heb ik met die oranje spuiten van vroeger veel spierkracht getraind
  Oei, beoordeel je kitspuiten nu op hun huidskleur? Er zijn ook oranje exemplaren die gewoon prima zijn trouwens, maar ik heb wel zo'n idee wat je bedoeld.

  Jackd schreef:
  Nu al een tijdje twee die bij een koffer high tack kwamen
  Als het over dezelfde groene koffer met witte hightack kit hebben... daar zit een kitpistool van Cox bij, die zijn heel groot qua kitpistolen. Prima spul gewoon.
   
  • Like
  Waarderingen: Jackd

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu