Kimpasta voorstrijken voor betoncire?

hans klus

 • #1
Hoi,
ik ga betoncire aanbrengen op de badkamer-wanden.
Vooraf ga ik in het douchegedeelte een extra vochtwerende laag aanbrengen (Ardex S7plus en icm kimband en Ardex S1-K kimpasta in de hoeken).
Vraag is: Moet ik deze vochtwerende laag daarna nogmaals voorstrijken om hechtingsproblemen met betoncire te voorkomen? Zo ja: met welke primer?
Bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat staat er in de verwerkingsvoorschriften?
   

  hans klus

  • #3
  Hoi!
  In het verwerkingsvoorschrift van de oasta staat ‘afzanden niet nodig’. maar dit is niet specifiek voor betoncire. Bij betoncire staat: hecht op cementgebonden ondergrond..
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #4
  Is de kimpasta cementgebonden? Dan garandeert de leverancier van het betonciré de hechting. Anders niet.

  Maatwerkadviezen worden soms door leveranciers gemaakt (iom R&D). Echter alleen voor grote/prestigieuse projecten welke door professionele bedrijven worden uitgevoerd.

  De kans dat je een maatwerkadvies voor 1 enkele badkamer krijgt waarbij de materialen in eigen beheer worden aangebracht? Als leverancier zou ik de kortste weg kiezen en de verwerking afwijzen. Het beetje omzet mis je niet in het grote geheel, en je voorkomt ellende als het wel fout gaat.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Betoncire is inderdaad zeer uitvoeringsgevoelig (voor in de badkamer). Dus eigenlijk niet echt aan te raden voor een zelfklusser.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu