Kieren, schroefgaten in houtwerk overschilderen

Paul_32

  • #1
De boeiboorden van onze woning bestaan uit multiplex planken die met elkaar verbonden zijn met een groef, waartussen een mes is geplaatst. ( hoe noemt dat eigenlijk )

Ik voel al aankomen dat in koudere periodes de planken zullen krimpen en het schilderwerk op de groef zal gaan barsten, of toch lelijke naden gaat vormen. Doet de schilder daar normaal iets aan?

De schroefgaten die er niet goed meer uitzagen heb ik uitgekrabt, en met een 2K prdukt van meneer bever gevuld. Dat moet schijnbaar meerdere keren, want bij het verharden krimpt het produkt. Mag dit produkt ook gewoon op de grondverf gedaan worden of moet dat perse op onbehandeld hout?

De naden tussen verschillende multiplex planken zijn verder open gelaten, ik denk met het ook op vocht dat zo makkelijker van uittreden, als ik alles zou dichtkitten dan kan vocht/water waarschijnlijk veel slechter uit de constructie verdwijnen. Toch zou het natuurlijk netter staan als verschillende naden in het zicht toch gekit zouden worden.

Dank alvast voor jullie reacties.
 

Fiesiekus

  • #2
Ik heb zelf tussen grenen planken en ook tussen multilex boeiboorddelen kieren dichtgekit met MS-polymeerkit. Daarna beits resp. hybride verf erover heen.

Goede MS-polymeerkit is echt een uitvinding: loeisterk, hoge hechting, waterdicht, flexibel en zeer goed overheen te verven.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Dat noemt met Mes & Groef.

Hoe doet de schilder dat:

Is het een donkere kleur, dan doen we daar niets aan omdat kieren bijna niet opvallen en natuurlijke ventilatie ook zijn voordelen heeft.

Wilt u aflakken in een lichte kleur dan is het geen gezicht omdat elke kier zichtbaar ( op het irritante ) aanwezig is. Fiesiekus heeft in dat geval en prima advies voorhanden.
 

Paul_32

  • #4
Deze braven borst zal niet verraden wat ik gevonden heb, maar het is een hybride zegel van 2ps, bij de vakman natuurlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu