Keuze type verdeler vloe-/wandverwarming

Status
Niet open voor verdere reacties.
Als aanvulling op de bestaande vvw (living) en radiatoren in de achterkamer, heb ik ca.3 x 80 m wandverwarming 16 mm in de muren aangebracht. Die beslissing was snel genomen omdat de stukadoor de muren geheel wilde doen en niet alleen rond de raamkozijnen wilde aanhelen. Nu moet ik nog verdeler kiezen. Op deze verdeler komen behalve de 3 registers in de muren, ook nog de VVW in de keuken en achterkamer en de sleutelhoek in de garage + 2 reserve groepen. Het zal dan een 10 groeps verdeler worden met energie zuinige pomp. Tot zover geen twijfels.
Echter binnen 2 jaar wil ik de CV ketel eruit gooien en overgaan naar een warmtepomp. Alles gaat dan op lage temperatuur lopen en mogelijk ook koeling.
Vraag: WELK TYPE VERDELER?
Als ik bij de verdelers kijk, krijg ik de indruk dat LT verdelers alleen bedoeld zijn voor wijk-verwarming. Ik heb echter een eigen huis met eigen warmtepomp etc.
Welk type LT verdeler moet ik dan nemen?
Pigion
 
Mijn voorkeur gaat uit naar een composiet verdeler van Therminon, doch daar zijn weer tig types.
Zo lang hij met de bestaande ketel functioneert, moet het een open verdeler zijn.
Als hij straks hij later met een warmtepomp moet functioneren, wordt dat dan anders?
Ter info:
Naast deze nieuwe verdeler is er nog een 2e verdeler in het verwarmingscircuit voor50 m2 parketvloer op een lagere temperatuur en 12 radiatoren, die bij de koel modus geen koud water krijgen.
Pigion
 
Na info over de prijs van een composiet verdeler ben ik van mijn stoel gevallen over de prijs. Ik vraag mij af of een composiet verdeler wel strikt noodzakelijk is. Ik kan mij voorstellen dat aan een verdeler in b.v. een rel. vochtige ruimte condens-druppels komen en zeker waar veel aanvoer van nieuwe relatief vochtige lucht is. In ons geval wordt deze verdeler geplaatst in een entree, met veel glas, relatief warm en geen aanvoer van nieuwe vochtige lucht. Ik overweeg een gewone stalen LT verdeler te plaatsen
- Wie heeft daar ervaring mee???

Pigion
 
Ik ben er inmiddels achter dat ik in dit geval een LTV verdeler moet nemen. Daarin zit een in stelbare klep. Deze kan worden geknepen om de bijmenging van retourwater naar de pomp te regelen.

Nog een aanvullende vraag:
Wij hebben boven 3 slk. welke ook LTV middels wandverwarming zullen krijgen. Ook koelen wordt boven een optie.
Ik zou graag de LTV op de bovenverdieping ook aansluiten op de LTV verdeler beneden. Anders moet ik voor boven een aparte verdeler installeren. Dat zou dan de 3e worden in ons huis. Dat lijkt mij een beetje teveel van het goede en die 3 pompen hebben ook hun electra verbruik. Vanwege het verschil in opvoerhoogte moet er wel wat worden bijgeregeld aan de verdeler.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

  • Gesloten
Reacties
1
Weergaven
3K
Reacties
3
Weergaven
439
Reacties
1
Weergaven
418
Verwarming inclusief leidingwerk
Marcn.88

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu