Keuze soort radiator

Peter R

  • #1
Dag iedereen,

Ik sta voor een hele klus ... een totaal cv systeem installeren. Nu ben ik reeds ver gevorderd in mijn opzoekingswerk maar er blijft nog 1 grote keuze die ik moet maken : welk soort radiator moet ik kiezen.

Ik begrijp dat er geen merkenadviezen etc. kunnen gegeven worden, maar mijn probleem is eerder : kies ik voor een conventionele radiator (bv. radson , def , vasco etc.) of ga ik eerder voor een zgn. Low-water systeem dat sneller zou reageren op temperatuurschommelingen.

Ik hoop dat iemand mij daarin een advies kan geven. Alvast bedankt voor jullie reacties.

Peter
 

Arnoldmr2

  • #2
Belangrijkste is toch een goede vermogensberekening per ruimte.

Een low H2O systeem reageert inderdaad sneller omdat er minder water opgewarmd hoeft te worden, maar verwacht er volgens mijn bescheiden mening geen wonderen van.
 

Peter R

  • #3
Beste Arnold ,

Bedankt voor de reactie. Dus als ik het goed begrijp maakt het eigenlijk niet uit of ik kies voor de traditionele radiator dan wel voor een convector, zolang de verwarmingstoestellen maar juist gedimensioneerd zijn.

Dus zal ik nog wat extra tijd besteden aan bepalen van de juiste grootte van de toestellen.
 

Arnoldmr2

  • #4
Let op bij convectorsystemen, deze werken pas optimaal bij hogere temperaturen, mocht je voor een HR ketel gaan, zijn dat juist niet de temperaturen die je wilt stoken!!

HR-ketel : hoe lagere CVwater temperatuur je stookt, de zuiniger de ketel.

Bij het berekenen ook liever een beetje te veel als te weinig kiezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu