Keukenwanden laten zweven totdat vloer wordt gelegd?

Twitterjo

 • #1
Ik ben bezig met een verbouwing van de woonkamer waarbij een nieuwe keuken en laminaatvloer komt. Ik wil eerst de keuken laten plaatsen en dan de vloer. Ik wil de vloer laten doorlopen tot de stelpootjes van de keuken zodat ik rondom de keuken geen plakplintjes hoef te plaatsen. Probleem is dat ik een keuken heb met zijwanden die op de grond steunen. Nu heeft de keukenverkoper mij verteld dat zij deze zijwanden, bij plaatsen, kunnen laten zweven op de hoogte van de vloer, bijv. op 1 cm, zodat ik de vloer eronder kan schuiven en de zijwanden van de keuken hierop kan laten steunen.

Zijn hier mensen die hier ervaring mee hebben en mij gerust kunnen stellen danwel kunnen adviseren over een andere aanpak?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kan wel als u de dikte weet van het laminaat en de dikte van de ondervloer, die ruimte plus 1 mm moet u dan vrijhouden om het laminaat er nog onder te kunnen schuiven.
   

  Twitterjo

  • #3
  Bedankt Jan!
   

  Eye_in_the_Sky

  • #4
  Het lijkt me wel moeilijk worden om dan het laminaat in elkaar te steken. Meestal moet je het dan schuin in de andere plank steken en daar heb je dan geen ruimte voor. Of je moet het eerst in elkaar kunnen steken en dan er onder schuiven. Maar dat moet wel kunnen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu