Keukenvloer onder keukenblok of niet?

Boschka

  • #1
Beste klussers,

Binnenkort wil ik mijn gehele keuken vernieuwen, inclusief de keukenvloer. Vanaf de ingang gezien komt tegen de gehele linkermuur een keukenblok van 40cm diep, tegen de gehele rechtermuur een keukenblok van 60 cm diep.

De vloer die ik wil leggen is een PVC vloer met ondervloer. Die komt op een houten ondergrond. De opbouw van de vloer is 2.5 cm dik, om wat betreft hoogte aan te sluiten op de vloer in de gang.

Mijn vraag is: Omdat toch de hele keukenblokken er uit gaan, is het handig om de vloer over het gehele keukenoppervlak te leggen? Of is het gebruikelijker om eerst de keukenblokken te plaatsen en de vloer tot net aan het keukenblok te leggen, met de keukenplint eroverheen?

Alvast bedankt voor jullie meedenken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik heb onlangs de vloer op de benedenverdieping vervangen. En ik was blij dat ik de vorige keer het laminaat tegen/tussen de voorste pootjes van de keuken hebt gelegd. Makkelijk te verwijderen.

De nieuwe vloer ligt dus ook niet onder de pootjes, maar er tegenaan.
 

Willem52

  • #3
Leg de vloer over de gehele oppervlakte. Mocht je later een andere keukenindeling wensen dan heb je daar geen probleem meer,
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Bij klik pvc zou ik niet onder de keuken doorleggen.
Je hebt dan kans dat door het gewicht van de keuken de stroken op gaan bollen.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
De kans dat je een andere keukenindeling neemt is daarbij ook klein. Tegen die tijd is ook de vloer wel aan vervanging toe ivm loopsporen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Ik zie om mij heen met tegelvloeren ook dat men niet door tegelt onder de keuken maar gewoon de vloer vlak smeert met specie. Andere keuken indeling gebeurt zo snel inderdaad niet, tenzij het om een eiland gaat.
 

Boschka

  • #7
Bedankt voor jullie inzichten!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu