Herstellen keukenvloer voor laminaat

AnoukvanPoppel

  • #1
Hoi!
In ons nieuwe huis ligt een tegelvloer in de keuken. Deze moet eruit omdat er een nieuwe laminaatvloer komt in de woonkamer die doorgetrokken wordt naar de keuken. Omdat de woonkamer vloer en keukenvloer op hetzelfde niveau moet komen (we willen geen drempel) moeten we de tegelvloer verwijderen. Nu zijn we hier aan begonnen maar zien dat er nog 2 oude tegels onderliggen die ook meekomen. Wat we hieronder aantreffen baart ons zorgen (zie foto’s). We kunnen hier uiteraard geen laminaatvloer op laten leggen. We weten niet goed wat nu het beste is. Is het een optie om met snelbeton het e.e.a. Op te vullen en dan te laten egaliseren?

We zijn opzoek naar een snelle maar degelijke oplossing. Over 2,5 week wordt de vloer gelegd en moet het klaar zijn.

Hopelijk heeft iemand een idee of tips!
Alvast bedankt.

Groetjes,

Anouk

D973F032-6D9E-4545-A41F-43C52BDBFA09.jpeg A453AC2A-81AB-4578-A675-2E8D313A1AA4.jpeg A3AFCA0E-DB95-43AF-808B-B921A64ACE49.jpeg
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Volgens mij is die betonvloer, of wat daar voor doorgaat, erg slecht. Het lijkt erop dat je er al doorheen bent en op een laag puin bent gestuit.

Als het goed moet, is er maar een oplossing, alles eruit hakken en een nieuwe betonvloer maken. Hoe de constructie moet worden is afhankelijk van de bouw van de rest van het huis. Wellicht kun je de vloer ook gelijk isoleren.

Dit binnen 2,5 week oplossen is niet realistisch. Simpelweg omdat een betonvloer binnen de gestelde tijd onvoldoende kan drogen om er laminaat op te kunnen leggen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

AnoukvanPoppel

  • #3
Bedankt voor de reactie!
De keuken staat er nog wel gewoon op. Als de constructie stevig genoeg is, is het opvullen of storten van snelbeton dan ook een optie?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Dat de keuken op deze slechte vloer staat, maakt het lastiger om het probleem op te lossen. Het verandert alleen helemaal niks aan de staat van de vloer. Ga er maar vanuit dat de vloer eruit moet. Tenminste als je het goed wil oplossen, volgens mij zit er niet eens wapening in.

Je kunt ook stoppen met hakken en de gaten weer aanstorten met beton. Dan heb je alleen niet het resultaat wat je wilde (en nog steeds een slechte vloer).

Kortom een serieuze klus als het goed moet.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu