Keukenvloer 1 cm verhogen

Joostberg

  • #1
Hoi, ik zit met het volgende en ben benieuwd wat jullie zouden doen.

Met het huis kregen wij een prima gelegde tegelvloer. We hebben radiatoren maar de vloer heeft zelf ook nog vloerverwarming als bijverwarming. Nog niet gebruikt want het is niet nodig. Maar de optie hebben is wel fijn. Ook bij doorverkoop van het huis

Vloer tegels zijn afschuwelijk qua kleur, persoonlijk. Ik heb daarom in de woonkamer een houten vloer, zwevend, op de tegels gelegd. De keuken wilde ik nu pvc in tegelformaat plaatsen ook zwevend. Zodat tegelvloer behouden blijft voor eventueel doorverkoop huis :).

Nu pvc vrij dun is wil ik op het zelfde hoogte uitkomen als houtenvloer a 16mm.

Vraag is, welke type ondervloer kan ik zwevend op de tegels leggen. Met behoud van optie tot bijverwarming vanuit de vloer.
Om vervolgens pvc (click of plak) te leggen.

Alvast bedankt
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
"Bij"-verwarming is grote onzin: de buizen liggen in de vloer verder uit elkaar, dan wanneer de vloerverwarming juist zou zijn aangelegd. Daardoor zal het dus aanzienlijk meer tijd kosten om een dergelijk oppervlak op te warmen. Meer tijd betekent in dit geval dus meer energie.
We komen nog steeds "installateurs" tegen, die verwarmingsbuizen in de vloer op een veel te grote afstand in de vloer leggen en daarmee de gebruiker dus opzadelen met een slecht werkende vloerverwarming, die ook nog eens onnodig veel aan energie kost.
Ik hoop dat kopers van een woning weten wat ze kopen als de makelaar schermt met "vloerverwarming als bijverwarming". Weet waar je aan begint: zo'n "bij"-verwarmingssysteem is ook absoluut onbruikbaar in combinatie met lage temperatuur systemen zoals een warmtepomp. Ze worden dan ook momenteel heel regelmatig vervangen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu