Keukenmuur afwerken EN onzichtbare 230 aansluiting

Bart2021

  • #1
Binnenkort krijgen we een nieuwe keuken. Dan wordt tevens een Jansen & De Bont shelf met verlichting op de muur gemonteerd. Om de verlichting te gebruiken dient de aanwezige WCD te worden gebruikt. Echter is dat nu een inbouw WCD en ik wil natuurlijk straks geen WCD of draad zien lopen. Dus zoek ik een oplossing om de WCD af te dekken (wordt waarschijnlijk over heen gestuct) maar ik moet wel de draden bereikbaar houden om de plank straks aan te sluiten. Dus eigenlijk een soort van blinde montage als ik het goed omschrijf.
Zijn hier al oplossingen voor in de markt? Of iemand met een goed idee? Ik kom nu niet verder dan de WCD openmaken, drie stroomdraden eruit laten komen, de WCD dichtzetten met een vlakke plaat en dan laten stucen.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Is de muurbevestiging van de plank hoog genoeg om zo'n klein wandlichtpuntdoosje af te dekken?

abb-montds-3101-5-8.gif

Dan zou dat de netste oplossing zijn. Heb je ook meteen ruimte waar je verbindingsklemmen kwijt kunt om e.e.a. aan te sluiten.

Anders de doos verwijderen en een stukje 16mm PVC recht uit de muur laten steken? Maar dan moet je in de plank wel de ruimte hebben om het aan te kunnen sluiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu