Keukenkraan op groter rozet plaatsen?

Nicolaasje

  • #1
Beste mensen,

Doordat mijn keukenkraan niet helemaal goed gemonteerd was met een goede rubberring tussen kraan en aanrechtblad is er de laatste jaren water tussen gelopen wat het hout van het kunstof aanrechtblad aangetast aan de randjes.

Ik heb nu een nieuwe kraan gemonteerd, maar krijg hem niet meer goed strak aangedraaid. Aan de randjes van het gat deukt het blad in. Nu wil ik er graag een grote rozet tussen kraan en blad plaatsen zodat hij meer houvast heeft.

Ik zit te denken aan zoiets.

Maar zo te zien zit hier geen rubbenring bij voor een goede afsluiting. Weet iemand of er een ander product is waar die wel bij zit. Ik kan hem met Google niet vinden...

[/url]
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bij bouwmarkten kun je op de sanitairafdeling vaak een pakketje met allerlei maten rubber ringen kopen. Misschien is dat een oplossing.

Verder zou ik die randen en ruwe stukken even zo goed mogelijk schoonmaken (klein freesje of zo) en dan netjes afwerken met een tweecomponenten houtrotvuller. Anders gaat het steeds verder, je kunt nooit helemaal vermijden dat er water tussen loopt. Wel voor het opvullen de omgeving afplakken met papier- of ducttape. :wink:
 

Gerritdeboer

  • #3
Hoi Nicolaasje,

Ik heb precies hetzelfde probleem. Hoe heb je het uiteindelijk opgelost?

Bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Even inhaken ik zou wel een ring kopen die voorzien is van een gleuf waar een rubberring in gelegd kan worden. Google maar even op rozet kraangat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu